Svensktalande japanguide OS i Tokyo
24 juli - 9 augusti 2020

− Jag tänker åka till Tokyo-OS och behöver en guide som hittar i Tokyo och kan svenska och japanska. Är du en av alla som åker till Sommar-OS 2020, kan våra guider göra det mesta bekvämare för dig. Vi tar dig till simstadion och Sarah Sjöströms simningar, som börjar 24 juli, och därefter till handbollen om nu det är vad du vill se. Självklart är en guide lösningen på problemet att förstå vad folk säger. Att åka åt fel håll med tunnelbanan är ingen bra idé. Stor-Tokyo är större än Skåne och har 37 miljoner invånare.

Ja! Vi vill guida dig och dina vänner

Ja, vi vill ta emot dig och hjälpa dig i Tokyo, redan på flygplatsen Narita om du önskar det. Vi vill visa dig runt, ta dig till dina favoritidrotter, se till att du får den mat du vill ha. Och för att ordna med allt du vill behöver du egentlgien inte göra så mycket än att först kontakta oss. Och gärna svara på frågorna du nyss läst här ovanför.

Vad kostar en svensktalande guide en vecka i Tokyo?

Från morgon till kväll alla sju dagarna? Utgå från 6 000 - 7 500 kr/dag och då är en dag 6-8 timmar. Priset beror på innehållet i dina dagar och hur många ni är i gruppen. Priset kan lika gärna bli 9 500 kr/dag. OS kommer att ställa speciella krav på alla guider i en stad där det faktiskt bor 35 miljoner människor sedan tidigare. Nu kommer miljoner idrottsfantaster till Tokyo, som varken kan språket eller landets kultur. Många kommer att springa omkring och undra var toaletterna finns.

 

Natt i Tokyo

Tokyo by night

Reser du på egen hand?

Berätta vad du planerar att göra under din tid i Tokyo. Och om du kommer tllsammans med vänner eller på egen hand. Ni kanske är tre, fyra, fem i en grupp. Självklart måste du få veta vad det kostar med guide för en dag eller två. Självklart måste vi veta vad som troligen kommer att hända när vi blir din guide. Skriv till Jerker och berätta så mycket du vet just i dag (nedan).

Mer än idrott? Vill du ha förslag på vad du kan göra?

Vilka idrotter du vill se, talar du om för oss. Däremot kan vi ge dig förslag på utflyktsmål ifall du vill göra något annat än se på idrott och sport.

Juli-augusti i Japan är en varm, nej en het period. Det kan mycket väl vara 35-40 C. mitt på dagen.

Japanernas favoritidrotter under OS är...

... judo, volleyboll, bordtennis och fotboll. På de evenemangen är det troligen svårast att få tag på biljetter. Friidrott är alltid populärt. Vad vill du titta på? Simning brukar vara fullsatt tidigt. Bågskytte och badminton har båda mycket hög status i Asien. Stadion för bl.a. friidrott, kommer att få följande utseende. Du kan även se en film om Nationalarenan i Tokyo.

 

Nationalarenan för sommar-OS i Tokyo 2020

Nationalarenan under Sommar-OS

Skriv till oss - många tänker resa till Tokyo

Kontakta oss så snart du börjar fundera på en guide. Många vill och kommer att åka till Tokyo sommaren 2020. Så fort du kan, skicka in dina önskemål. Ju mer vi vet om tider, dagar, resor mm, ju snabbare får du hjälp från oss och en prisuppgift. Till dess, läs mer om OS på den officiella sajten Olympic Organisation Tokyo 2020.

5+ med guide du kanske inte räknat med

Guiderna i Japan talar svenska

Läs om våra guider i Japan och på köpet, de som bor i Sverige. Vårt folk i Sverige är redo att åka med dig till Japan och sommar-OS 2020. Vårt huvudspråk är japanskan och tolkspråk nummer ett är svenska. Vi har tolkar som talar bra engelska också och Mitsuhiro Tani talar även lite spanska. Kan bero på hans intresse för fotboll. Behöver du guide, men inte till OS ber vi dig läsa sidan om guidning i Japan.

Skriv mejl till Jerker Bergström

Han har jobbat för Svenska- och Västerbottens volleybollförbund och varit volleybolltränare i många år i Storuman och Sollentuna. Som många andra har han sysslat med flera idrotter som ung: skidåkning, fotboll, handboll och mest av allt, volleyboll. Han hjälper dig!

jerker-guide-tokyo-os

Hej!

Jag heter Jerker och undrar hur kan vi hjälpa dig under Sommar-OS i Tokyo 2020.

Mejla om Tokyo-OS 2020

Om du ordnar resan helt på egen hand - Tips inför OS 2020

Små tips och råd innan du åker från Sverige kan du börja med att läsa. Sedan kan du klicka omkring på den här webbplatsen och andra webbplatser. Att hitta ett bra rum blir en hård nöt för dig att knäcka. Maten är god och oftast av fin kvalitet. Och du kan äta dig mätt. Tunnelbanenätet i Tokyo är förstås betydligt mer omfattande än det Stockholm har.

 

Japanerna är hjälpsamma och snälla. Däremot är många blyga över sin engelska, även om de kan. Tala lugnt och du får garanterat hjälp. Inget land på denna planet vet mer om service och det märks även när du frågar folk på gatan om hjälp.

Du kommer att träffa många nya människor - ta med visitkort!

Tro oss, du kommer att bli uppskattad för din omtänksamhet när du visar upp ditt svensk-japanska visitkort, med ditt osägbara namn på japanska, så även japanerna kan uttala det. Du får 30% rabatt på visitkorten när du använder våra guider, för vi gör nämligen ditt kort om du vill.