Svensktalande japanguide OS i Tokyo
24 juli - 9 augusti 2020

Två veckor när alla vill ha en guide och en tolk. Vi är så få och och vi är så idrottsintresserade. Tani är fotbollsdomare, Ulrika kom till Japan för att träna karate. Vi tar dig till simstadion och Sarah Sjöströms simningar, som börjar 24 juli, och därefter till handbollen om nu det är vad du vill se. Guiden är lösningen på problemet att förstå vad folk säger. officiell logotyp os tokyo 2020

Officiell logotyp för Sommar-OS i Tokyo 2020

Hur ser dina planer ut?

Ja! Vi vill guida dig och dina vänner under sommar-OS

Ja, vi vill ta emot och guida dig i Tokyo, med start på flygplatsen Narita om du önskar det. Vi vill visa dig runt i Tokyo, ta dig till dina favoritidrotter, se till att du får den mat du vill ha. Börja med ett mejl till oss. Och du får gärna svara på frågorna du nyss läst här ovanför.

Vad kostar en svensktalande guide en vecka i Tokyo?

Utgå från 6 500 - 8 000 kr/dag, där en arbetsdag är 6-8 timmar. Priset beror på vad du vill göra och ha hjälp med, hur många ni är i gruppen och hur många dagar du vill hyra vår guide. Ju fler dagar, desto lägre pris per dag/timma.

 

OS kommer att ställa speciella krav på alla guider i en stad där det faktiskt bor 35 miljoner människor sedan tidigare. Nu kommer miljoner idrottsfantaster till Tokyo, som varken kan språket eller hittar i tunnelbanan.

Natt i Tokyo

Tokyo by night

Kommer du tillsammans med vänner eller reser du själv? Ni kanske är tre, fyra, fem i en grupp. Självklart måste du få veta vad det kostar med guide och på sidan om guider i Japan står lite mer om priserna. Självklart behöver vi veta vad du troligen vill se och göra. Skriv till Jerker och berätta så mycket du vet för tillfället (mejlknapp nedan). Här kan du läsa en sida om Tokyo.

Mer än idrott? Vill du ha förslag på aktiviteter i Tokyo?

Behöver du guidning till olika evenemang är det fint om du skriver om det så snart du kan. Däremot (om du inte har egna) ger vi dig förslag på utflyktsmål de timmar och dagar du vill göra något annat än se på idrott. Juli-augusti i Japan är en varm, rent av het period. Det kan mycket väl vara 35-40 C. mitt på dagen.

Japanernas favoritidrotter under OS är...

... judo, volleyboll, bordtennis och fotboll. På de evenemangen är det troligen svårast att få tag på biljetter. Friidrott är alltid populärt. Vad vill du titta på? Simning brukar vara fullsatt tidigt. Bågskytte och badminton är idrotter med mycket hög status i Asien. Stadion för bl.a. friidrott, kommer att få följande utseende. Du kan även se en film om Nationalarenan i Tokyo.

 

Nationalarenan för sommar-OS i Tokyo 2020

Nationalarenan under Sommar-OS

Skriv till oss - miljoner kommer att resa till Tokyo

Kontakta oss direkt du börjar fundera på en guide. Många vill och kommer att åka till Tokyo sommaren 2020. Så fort du kan, skicka in dina önskemål. Ju mer vi vet om tider, dagar, resor mm, ju snabbare får du hjälp från oss och en prisuppgift. Till dess, läs mer om OS på den officiella sajten Olympic Organisation Tokyo 2020.

5+ med guide

Guiderna i Japan talar svenska

Vi har en guide i Sverige som är redo att åka med dig till Japan och sommar-OS 2020. Våra huvudspråk är japanska/svenska och engelska strax där efter. Kasumi Yokoyama guidar under OS tillsammans med sin spanske man om du önskar det (spanska, engelska, svenska och japanska) och båda gillar tennis och fotboll. Här kan du se vår lilla grupp på bild och läsa om oss. Behöver du guide, men inte till OS ber vi dig läsa sidan om guidning i Japan.

Skriv mejl till oss

Jerker svarar gärna på dina frågor om Tokyo, om OS, om guider och tolkar. Han har jobbat för Svenska- och Västerbottens volleybollförbund och varit volleybolltränare i många år i Storuman och Sollentuna. Som många andra har han sysslat med flera idrotter som ung: skidåkning, fotboll, handboll och mest av allt, volleyboll. Han hjälper dig!

jerker-guide-tokyo-os

Hej!

Jag heter Jerker Bergström och undrar hur kan vi hjälpa dig under Sommar-OS i Tokyo 2020.

Mejla om Tokyo-OS 2020

Om du ordnar resan helt på egen hand - Tips inför OS 2020

Innan du åker från Sverige, läs små tips och råd om Japan. På många sidor finns tips och råd och korta berättelser från andra guideuppdrag, som här vi guidade två trevliga damer i november 2018 från Tokyo.

 

Att hitta ett bra rum blir en hård nöt för dig att knäcka. När det väl är gjort, kan du trösta dig med att maten är god och råvarorna alltid färska och du kan äta dig mätt. Tunnelbanenätet i Tokyo är betydligt mer omfattande än det i Stockholm. Känns det övermäktigt, ta en taxi.

 

Japanerna är hjälpsamma och snälla. Däremot är många blyga över sin engelska, även om de kan tala engelska. Tala lugnt och du får garanterat hjälp. Inget land på denna planet vet mer om service och det märks även när du frågar folk på gatan om hjälp.

Du träffar många nya människor - ta med visitkort!

Tro oss, du kommer att bli uppskattad för din omtänksamhet när du visar upp ditt svensk-japanska visitkort, med ditt osägbara namn på japanska, så även japanerna kan uttala det. Du får 20% rabatt på visitkorten när du använder våra guider.