Asakusa med urgammal shopping och god tempura

Asakusa, mycket populärt hos alla japanresenärer. En stadsdel känd för nöjen sedan 150-200 år tillbaka. Här, nära Tokyos mycket moderna varuhus, kan du handla på gammaldags sätt på en av de äldsta shoppinggator som finns i Japan.

Flera hundra år gammal shoppinggata

Shoppa gjorde Kim, hennes pappa och andra i vår lilla grupp när vi promenerade utefter Nakamise. Varför inte en tandborste gjord av hästhår? “Vi strosade i lugn och ro mellan butikerna på Nakamise-Dori” berättar guiden Ulrika (dori betyder gata).

Under promenaden berättade jag allmänt om Japan och om Asakusa och templet Sosenji, ett av de äldsta buddisttemplen i Japan. De absoluta måste-fotografierna vid ingången, Kaminari-mon, klarade vi förstås av.

ingången till templet sensoji

Framför Kaminari-mon, ingången till buddisttemplet Sensoji i Asakusa


Allt eftersom timmarna gick fylldes området på med turister från alla världens håll. Framme vid templet tog vi oss tid att titta på detta praktfulla byggnadsverk. Gruppen fascinerades också av populariteten hos ”O-Mikuji”. (O-mikuji är små papper där din framtid spås och går att köpa vid många tempel.)

Tempura perfekt till lunch

I det här området är det populärt att äta tempura. Det är t.ex. räkor eller grönsaker som är doppade i en smet och sedan friterade. Tempura är mycket gott!
Vi åt i en traditionell och mycket känd restaurang och vi var alla mycket nöjda (även om jag själv smakat bättre).

ressällskap äter tempuralunch i asakusa

Lunch i Asakusa där vi alla njöt av tempuran.

 

Nu var vi åtta personer i gruppen och hade verkligen inte tid att springa omkring och söka restauranger, för då har vi antagligen inte kommit in förrän senare under dagen. Tips: ät gärna något utanför absoluta turistcentrat, d.v.s. nära templet Sosenji.

Det var delar ur vår dag tillsammans. Mycket trevligt!
Ulrika Yui
Guide

 

Tokie och Kasumi guidade till tempel och slott i Kyoto, Osaka och Tokyo för Eva och Margareta