Tillaga och ät din japanska lunch

Först går du och Tokie till en matmarknad och handlar, sedan hem till henne och tillagar lunchen. Osaka är den perfekta platsen för mat. Känt i Japan för stor variation och tusentals matställen.

9:30 till Temma matmarknad

På morgon åker du och Tokie till matmarknaden i Temma i norra Osaka. Den här dagen får känna på japansk vardagsliv på riktigt.

karta Umeda i OsakaFörstoring, klicka kartan.

Temma är stationen direkt efter JR Osaka (stadsdelen Umeda) utefter Osaka Loop Line.

 

Du och ditt eventuella sällskap, åker själva till Temma station. Du får instruktioner av oss. Om ni vill bli upphämtade ordnar vi det. Taxi är också en bra lösning beroende på var du bor. Fiskstånd på en matmarknad i Temma, Osaka

Färsk fisk på Temma matmarknad i Osaka

Japan har liksom Sverige fyra årstider. Varje säsong erbjuder sina läckerheter. T.ex. är olika fiskar som bäst under olika säsonger och det märks när du går till en sushirestaurang.

 

Nu har du en tolk med dig, så tag chansen att prata med försäljarna vid stånden. Vandra vidare bland stånden och handla vad du behöver för dagens matlagning, dagens lunch.

 

Hem till köket

När råvarorna är inköpta, åker ni hem till Tokies kök. Det liknar ditt eget, men är absolut annorlunda.

Här lagar du lunchen med huvudrätt, sidorätt, misosoppa och ris förstås.

Japanska smårätter

Japanska smårätter

Exempel på japanska huvudrätter

Vad misosoppa är för något, får du reda på när du väl är i hennes kök. Alla japaner äter (dricker) miso flera gånger per vecka, rent av varje dag.

 

Du, ditt resesällskap och Tokie, kan också välja en enda ingrediens till huvudrätt, exempelvis nötkött eller fisk, och sedan kan Tokie föreslå en passande meny. Till huvudrätt kan det bli något av följande:

Sushiroll
Okonomiyaki
Yakisoba
Tempura
Sashimi
Karage
Teriyaki
Tonkatsu

Tid cirka 09.30-13.30

Tiden är ungefärlig eftersom vi aldrig vet hur lång tid det tar att handla och sedan tillaga lunchen, men gott blir det. Maximalt 5 personer.


Läs om Tokies andra dagar och aktiviteter i Osaka och Kyoto.

Lunch hos Tokie

Tillaga lunch hemma hos mig

Ursäkta fotot, men vi har nyss stått i köket och tillagat lunchen. Kom och gör detsamma hemma hos mig.

Luncha hos Tokie