Ljuskonst i Nagaiparken i Osaka

Ett resmål i Osaka är den illuminerade botaniska trädgården i Nagai i södra Osaka, eller om du så vill strax söder om Osaka city.

illuminerad park i Osaka Japan

Ljusspel bland träden i parken i Nagai, Osaka. Klicka bilden för förstoring.

Makalös kvällsträdgård i Nagaiparken i Osaka

Den botaniska trädgården förvandlas till en strålande, färgglad kvällsupplevelse. Ta pendeltåget från Osaka till Nagai-koen (koen=park) och till en ny ljusupplevelse. Den botaniska trädgården är en del av parken i Nagai. Nagai i sin tur är en förstad till Osaka.

Illuminerad skog i Nagaiparken, Osaka

Parken i Nagai med ljuskonst, i södra Osaka.

Parken är stor

Nagai-koen är ingen park du rusar igenom. Ordentliga skor bör du ha på fötterna och du bör känna dig hemma i mörker även om konsten lyser upp.

Nagaiparken sedd från luften. Nagaiparken strax söder om Osaka sedd uppifrån. Baseball-stadium, skog och mängder av planteringar.

 

Parken är över 200 000 kvm (mer än 20 ha) och här finns mängder av fåglar, blomsterplanteringar, palmer, en damm med fiskar och ett stadium för baseball.

Blomplanteringar park i OsakaBlomplanteringar i Nagaiparken.

Konsten i parken är digitaliserad och den botaniska delen blir fram för allt illuminerad. Skön, vacker och spektakulär ljussättning runt om i parken, såväl ”naturligt” med enkla strålkastare som ljusföremål placerad i naturen.

illuminerad skog i OsakaUpplyst skog att promenera omkring i.

Tanken med projektet är att icke-materiell digital teknik kan förvandla naturen till konst utan att skada den.

Parken i Nagai med belyst skog i glada färger Ljusföremål utplacerade i parken. Klicka bilden och den förstoras.

 

Åk till Nagai och vandra omkring i TeamLab botanical garden. En upplevelse till bra pris.

Biljetter: vuxna 1800 yen (ca 135 kr), skolungdom 600 yen (ca 45 kr), småbarn gratis.

 

Vi gör ditt program i Japan

När du planerar att åka på semester till Japan, läs om landet, om våra guideturer och vilken stad som passar dig bäst att ha som bas om du planerar åka omkring i landet. Troligen hittar du till parken på egen hand men det finns kanske annat du vill se, göra och förstås äta.

Vi ger dig gärna förslag som när vi planerade resan tillsammans med Anita & Eirik som semestrade 12 dagar i södra Japan.