Premiärföreläsning i Cambridge

Inför 100 utvalda gäster, höll Professor Mikael Adolphson fredag 21 oktober 2016, sin installationsföreläsning på Cambridge University, Trinity college. En ceremoni där Mikael upptas som en fullvärdig ”Fellow” i detta ytterst celebra sällskap. Till föreläsningen kom kollegor och chefer på Cambridge samt speciellt inbjudna gäster från Japanska ambassaden, företag och studenter. Även Japanporten fick en inbjudan.

Studenter vid University of Cambridge med T-shirten Japan and The World. William, Julia, Sophia och Nanase.

Storsatsning på Japan av Cambridge University

I sin intressanta föreläsning presenterade han Cambridges kommande satsning på forskning och studier om Japan, kallat Japan and The World. Läs mer på Japan and The Worlds webbplats. Från nu har Adolphsons fakultet för avsikt att göra en ordentlig satsning på studier om Japans historia. Inte minst ska de unga studenterna bidra med sitt arbete.

Föreläsningar i Sverige om Japan - Gärna det!

Adolphson är öppen för förslag när det gäller föreläsningar om Japan i Sverige, både från institutioner och företag. Er satsning på Japan kan börja med en inbjudan till honom genom Japanporten. Föreläsningarna innehåller med fördel hur historiska händelser påverkat och möjligen påverkar Japan än i dag.

Mikael Adolphson är alltså professor i japansk historia vid University of Cambridge, England. Han har skrivit böcker om hur starkt munkarna har påverkat de samhällen de levde i och redigerat ett par andra böcker. Adolphson reser ofta till Japan där han undervisar studenter i Tokyo och Kyoto.

 

Professor Mikael Adolphson har tidigare arbetat vid Harvard University i USA och University of Alberta i Kanada. Han har även skrivit artiklar för Japanporten och besvarat en del frågor från studenter genom oss.