Semesterresa Japan runt på kort tid

Japan är ett spännande land att semestra i. Och tämligen enklet att åka från en plats till en annan. Tågen går i tid, servicen är magnifik, sevärdheterna finns här, maten är god och det är bra priser. En lunch kan du få på många ställen för 50-70 kr. Här skriver vi om förslag och tips som kan vara till hjälp inför din Japanresa.

Planera resan tillsammans med oss

När du och dina vänner behöver tips och råd att organisera en resa på några dagar eller veckor i Japan, står vi till hands. Det gjorde vi när Anita och Eirik från Norge åkte till Japan i 12 dagar.

Eirik, varför ville du och Anita åka till Japan?

”Hade hört mycket fint om Japan och det japanska folket. Dessutom hade jag tur att träffa japaner i Sverige och blev ännu mer nyfiken.”

Tågbiljett som räcker 7 dagar

Det finns tågkort att köpa som räcker 7, 14 eller 21 dagar. Då åker du med alla JR-tåg. Mest känt är Shinkansen, höghastighetståget, som har en mängd andra olika biljetterdu kan köpa. Och ta med dig en guide från oss.

Shinkansen heter snabbtåget i Japan

Vad vill du se, göra och äta?

Många av vår kunder tittar gärna på det "klassiskt Japanska". Det innebär tempel, gå till sushirestauranger, besöka olika marknader, åtminstone försöka se någon geisha, köpa enkla kimonos och keramik.

 

Ät fiskburgare och okonomiyaki, sjung dina favoritlåtar på någon karaokebar, åk och bada i en onzen. Vi hjälper dig med planeringen och att göra ett reseschema. Här några tips innan du åker till Japan.

3 förslag vi erbjuder dig

1. Tokies personliga program i Kyoto och Osaka

Tokie Tanaka är auktoriserad japansk reseledare. Tokie bor i Osaka och har nära till Kobe och kulturhuvudstaden Kyoto.
Hennes dagsprogram i Osaka och Kyoto är både ovanliga och personliga. T.ex. tillagar och äter du lunch i hennes lägenhet. Ni börjar med att handla råvarorna, sedan går ni hem till henne och tillagar maten. Garanterat gott!

 

Tokie är en prefekt reseledare och guide när du reser till flera orter runt om i Japan. Ska du resa mycket, läs då våra tips på attraktioner.

2. Vi hjälper dig planera för flera dagar

Berätta för oss vad du gärna vill göra och se, vilka platser du vill resa till. Någon av guiderna hjälper dig med en resplan. Vi lyssnar på dina förslag och vi ger dig även tips på fina platser att åka till. När du landat i Japan finns alltid möjligheter för mindre justeringar.

3. Program för en dag i sänder

Våra guider hjälper dig sätta ihop program för en dag i sänder. Vill du ha en guide i Tokyo under en dag, så ger vi dig gärna förslag på vad du kan göra och se den dagen. Går utmärkt att kombinera med några av dina önskemål. Kanske har du redan så många indéer att du fyller dagen, men vill ha en guide för att hinna med allt.

 

Jag vill ha guide några timmar

Vill du ha en guide för några timmar, eller en dag, läs då sidan om guidning vi har i Japan och kontakta oss.

 

(Vi arrangerar inga gruppresor som resebyråer gör. Vi är inget resebolag.)

EXTRA! Sommar-OS i Tokyo

Titta på sidan vi har om guidning under Tokyo-OS 24 juli-10 augusti, 2020. Under den perioden, då är det större efterfrågan på oss och alla andra guider i Japan.


jerker

Min resa i Japan

Hej! Jag heter Jerker. Skriv och berätta om din resplan och vad vi kan göra för dig.

Planera min semester i Japan

Så här gjorde Anita & Eirik

Anita och Eirik från Mo i Rana i Norge ville åka till Japan och besöka flera städer och göra det tillsammans med en guide somt talar både svenska som japanska. Anita och Eirik stannade i tolv dagar. 10 dagar var de tillsammans med guiden, mer eller mindre.

Något som var dåligt under resan?

”Ingenting var dårlig. Det måtte i så fall være at vi ikke hadde flere dager på skjemaet for det var mange flere ting jeg ville sett og opplevd.”
Anita Ellinsen (och Eirik)

Vi bokade hotell, guidade och tipsade på matställen. När de ville köpa yukata (sommarkimono) gick vi till varuhuset Daimaru i Osaka. När de ville äta japanskt, gjorde vi det. Du kan läsa mer om deras semesterresa runt om i Japan.

Har du en plan?

Berätta vad du vill se, äta och uppleva.

  • Datum och antalet dagar
  • Platser du vill besöka
  • Mat du vill äta
  • Något du absolut vill göra
Pris

Berätta hur många dagar du behöver oss och vad du vill göra.

Fler dagar ger ett lägre dagspris, ett slags rabatt.

Vi specificerar och skickar gärna offert till dig.

Guldpaviljongen i Kyoto

Templet i Kyoto, som är täckt av bladguld, är alltid ett av de populäraste utflyktsmålen för utlänningar som för japaner. Mats och Tina besökte Kinkaku-ji en vårdag när även körsbärsträden blommade Japan runt. Sedan åkte de till Tokyo.

Japankarta

Lite statistik och en karta med de större städerna.

Guider i Tokyo - Osaka - Kyoto

Med guide under en dag (minst 4 timmar) hinner du se en hel del och guiden hinner lära dig något om hur du hittar själv. Timmarna med guiden betalar sig även när du är ute på egen hand efteråt. Vi guider gör vårt bästa för att du ska få en trevlig tid i Japan.