Semester i Japan är lyx utan lyxpriser

Semester i Japan är en strålande idé. Många delar i din resebudget är billigare i Japan än i Sverige: Lunch är det! Hotell är det! Taxi är det!

Resa själv i Japan

Vill du gärna ha tips och råd när du planerar resan i Japan, hela eller delar av resan, skriv till oss.

 

Boka guiderna Tokie, Ulrika och Kasumi. Tre energiska kvinnor som känner till de flesta hörnen i de stora städerna. De guidar på svenska och engelska. Var och en är en riktigt god investering.

Läs om två guidealternativ nedanför fotot.
guidad tur i Tokyo Kasumi tillsammans med familjen Landström på promenad på Omotesando boulevard. En skräddarsydd dagstur.

Färdiga guideturer & aktiviteter (alt.1)

Vi har guidade dagsturer med planerad rutt. Turerna är fix och färdiga! Vill du ändra något kontaktar du oss innan avresan. Du kan t.ex. avkorta turen, eller förlänga den.

Annat sätt att strukturera en dag är att välja mellan flera aktiviteter som räcker 1-4 timmar.

Läs om de fix färdiga guideurerna och aktiviteterna i Tokyo, Osaka och Kyoto.

Skräddarsydda guideturer (alt.2)

Det våra kunder ofta vill ha är guideturer efter egna önskemål. Önskningarna kommer till oss med mejl, ibland telefon. Du gör detsamma.

 

Vi planerar din dagstur utifrån vad du vill se och vill göra.

När planen är klar skickar vi dig en planerad skräddarsydd guidetur med mejl och därefter diskuterar vi vidare.

Läs om skräddarsydda guideturer.

Exempel på skräddarsydd tur i Tokyo

Familjen Landström på fotot ovan, önskade strosa runt i Tokyo och äta en delikat lunch och middagt.

 

Vilken stad blir din bas?

Gruppen Dahlén stannade sex dagar i Japan och valde Tokyo som bas. När de skulle se Kyoto med guiden Tokie, åkte de med Shinkansen till gamla Kejsarstaden.

 

Tomas valde Osaka som bas i Japan och därifrån åkte han till en mässa i Tokyo där vi tolkade för honom. Tillbaka i Osaka valde han lokaltågen som transportmedel.

 

Sapporo är den nordligaste miljonstaden. Här arrangeras varje år en snöfestival. Du får nära till japanska tranor, björnar, örnar, vild natur och ett storartat skidlandskap.

 

Bor du i Tokyo blir det troligen en (1) stad som dominerar din japanresa. I Tokyo med omnejd finns mycket att göra. Och "miljoner" restauranger.

 

Klicka på städerna och läs om dem.

Bor du i Osaka har du mycket nära till Kobe, Nara och Kyoto som är landets "kulturhuvudstad", geishornas hemstad. Det är nära till många fina platser när du bor i Kansai. Landsdelen Kansai är mörk lila på kartan ovan.

 

Största stad på den södra ön är Fukuoka. Det var här i söder som handelsmän från Kina och Europa först lade till med sina skepp. Härifrån kommer flera berömda samurajer och en av våra tolkar.

 

2 timmar och 30 minuter är restiden från Osaka/Kyoto till Tokyo i norr eller Fukuoka i söder med snabbtåget Shinkansen.

guide i japan

Din resa i Japan

Hej! Jag heter Tokie och är guide. Mejla oss och berätta om din resplan och vad vi kan göra för dig. Med lite tur träffar jag dig i Kyoto eller Osaka.

Mejla och boka guide

Se 4 städer på ett par dagar i Kansai

Väljer du Osaka som bas åker du 30-40 minuter med lokaltågen till Nara, Kobe och Kyoto och till Nagoya med ett mer ordinärt tåg.

 

Mellan Osaka och Kyoto bor vår svensktalande guide Tokie som du ser på fotot ovan och som du kan mejla till.

Tågpass 7 dagar genom Japan

Vill du se mycket av Japan, åk tåg!

JR-Passet (dyrare från 1 okt. 2023) köper du för att resa i 7, 14 eller 21 dagar. Du åker bekvämt och fort med superexpresståget Shinkansen genom Japan. en norrman väntar på tågets avgång.Norrmannen Eirik väntar på att stiga ombord på Shinkansentåget i Osaka på väg till Hiroshima.

Guiderna i Japan

Här är vi guider som ser till att du får en trevlig tid i Japan. Önskar du ressällskap med guide och tolk från starten i Sverige finns den möjligheten också.

 

Som vi beskrivit ovan, välj mellan fasta guideturer och aktiviteter (8-2 timmar) eller låt dagen bli 100% din egen när du och guiderna tillsammans skräddarsyr dagen efter dina önskemål.

Tips

Tips på platser och attraktioner att se och resa till och tips innan du reser till Japan, som att du inte ska äta frukost på tunnelbanan och att japaner gärna använder kontanter.

Spännande resmål

Osaka och Hiroshima, dit åkte Anita & Eirik fra Norge. Kyoto är en kulturstad känd för kimonor, geishor och teceremonier. Tokyo, 40 miljoner människor finns under dig när du blickar ut från Skytree. I Sapporo finns snö och is, en förutsättning för Snöfestivalen.

Historia i Japan: tempel, slott, museer

Japaner går i mijontals till templen varje år. Templet Kinkaku-ji i Kyoto, som är täckt av bladguld, är ett av de populäraste utflyktsmålen för japanerna själva. Byggt av en samuraj som byggde många slott och borgar.

Gott i Japan: mat och kaffe

Maten är alltid fräsch, även i kvartersbutiker. Det sade Tomas Tengby i matprogrammet Meny i P1. Och så är det. Ät!
Kaffet är också bra. Och drick gärna japanskt grönt te till maten, men teet passar inte till tårta.

Kul i Japan: shopping, klubbar, stan

Promenera i stan med guide 3-4 timmar och du hinner se många intressanta kryp in och samtidigt lära dig mycket om t.ex. Kyotos kultur och hur du tar dig fram på egen hand. Manga- animekulturen hittar du på speciella caféer.

 

Japan är karaokens hemland och märkliga nattklubbar finns tre, fyra våningar upp i höghusen om du är i de kvarteren. Men, det kan kosta mer än det smakar.

Vackert i Japan: naturen, kimono

Bergen omsluter flera av de stora städerna. De japanska alperna ligger i väster med många toppar över 3 000m. Japan påminner om Norge med berg, tunnlar och broar. Och så finns körsbärsträden förstås.

 

Kimonor är underbart vackra, liksom yukatan. Gamla hus är sagolika på annat sätt. Porslinet är mäkta känt, pappershantverket är unikt i världen.