Semesterresa i Japan -
vi hjälper dig planera

Vi hjälper dig planera en intressant och spännande semester i Japan. Du beställer guide som väntar på dig dit du åker, eller följer med dig på tåget. Guiden talar svenska och/eller engelska. Bäst åker du med superexpressen Shinkansen.

Osaka eller Tokyo - var är bäst att bo?

Är målet norra Japan, flyg till Tokyo och utgå därifrån.
Är ditt resmål mellersta eller hela Japan, flyg då till Osaka.

Från Tokyo eller Osaka reser du med snabbtåget Shinkansen mellan de största städerna.

Klicka på städerna och läs om dem.

Se 4 städer på ett par dagar

Har du 3-4 dagar och vill se mycket av Japan, då föreslår vi att du bor i Osaka. Härifrån åker du lokaltåg (billigt och bra) till Nara, Kobe och Kyoto.

 

Regionen heter Kansai (mörk lila på kartan ovan) och ligger mitt på huvudön Honshyu. På ca 3 timmar når du Tokyo eller Hiroshima i söder med superexpress Shinkansen.

Vad vill du göra i Japan?

Städerna har allt städer ska ha: restauranger, underhållning, gamla stadsdelar, ny arkitektur osv.

Landsbygden är bedårande! Böljande berg och dånande hav i alla väderstreck. Höstarna är makalöst färggranna och här finns historiska platser.

Sommar-OS i Tokyo

Titta på sidan om guidning under Tokyo-OS 24 juli-10 augusti, 2020.

3 sätt (minst) vi kan hjälpa dig

1. Tokies 4 dagsprogram i Kyoto och Osaka

Tokies semesterprogram i Osaka och Kyoto är ovanliga och personliga. T.ex. äter du lunch i hennes lägenhet. Först handlar ni råvarorna på marknaden, sedan går ni hem till henne och tillagar maten.

 

Tokie Tanaka är licensierad japansk reseledare. Hon bor mitt i landet och är en prefekt svensktalande guide när du reser genom Japan.

2. Planera dina dagar tillsammans med guiden

Berätta för oss vad du vill se och göra, vilka platser du vill resa till. Sedan gör vi din resplan och du synar den.

 

Bada i en onzen (het källa) är en härlig upplevelse. Äta på en sushibar är härligt gott! Och varför inte ta en tur ut på landet? Disneyland är en av flera japanska attraktioner.

Tomas fotograferar i Osaka

Tomas Lundström fotograferar i Shinsaibashi, Osaka.

 

Tomas började dagarna på en mässa i Tokyo. Sedan var det semester och tillsammans valde vi att satsa på Osaka och Kyoto. VI reste med Shinkansen mellan Tokyo-Osaka och lokaltåget mellan Osaka-Kyoto.

3. Beställ några timmar med guide (minst 4)

Gå till en karaokebar och sjung några favoritlåtar. Japanerna blir förtjusta!.

I Asakusa i Tokyo finns den historiska shoppinggatan Nakamise och det mycket kända Sensoji-templet. Program för din dag får du av guiden.


jerker

Min resa i Japan

Hej! Jag heter Jerker. Skriv och berätta om din resplan och hur vi kan hjälpa till.

Mejla om din semesterplan

Anita & Eiriks taktik

Anita och Eirik från Mo i Rana i Norge ville till Japan och besöka Osaka, Kyoto och Hiroshima. Paret stannade i 12 dagar och i tio av dagarna var guiden med och visade och berättade.

”Ingenting var dårlig. Det måtte i så fall være at vi ikke hadde flere dager på skjemaet for det var mange flere ting jeg ville sett og opplevd.”
Anita och Eirik Ellinsen

För deras räkning bokade vi hotell, guidade och köpte yukata (sommarkimono) på varuhuset Daimaru i Osaka. När de ville äta japanskt, gjorde vi det.

 

När Anita & Eirik reste i Japan valde de Osaka som sin bas. De åkte lokaltåg till Kyoto, Kobe och Nara. Shinkansen till Hiroshima.

Påverkar ditt pris
  • Datum och antalet dagar, antalet timmar
  • Platser du vill besöka
  • Mat du vill äta
  • Vad du absolut vill uppleva och göra
Vi planerar dina timmar, dina dagar

Fler dagar ger ett lägre dagspris/timpris

Gruppens storlek påverkar priset

Vi skickar gärna en offert till dig

 

Läs om guidning 4-8 timmar eller flera dagar och vad som påverkar priset..

Tågbiljett 7 dagar med Shinkansen

VIll du se mycket av Japan, åk tåg! JR-Pass (Japan Railways) gäller 7, 14 eller 21 dagar. Då åker du med alla JR-tåg, även Shinkansen, höghastighetståget som tar dig rakt genom Japan.Shinkansen heter snabbtåget i JapanShinkansen passerar vulkanen Fuji. Tåget som alltid är i tid.

Guldpaviljongen i Kyoto

Templet Kinkaku-ji, som är täckt av bladguld, är ett av de populäraste utflyktsmålen för japaner. Mats och Tina promernerade i parken runt guldtemplet i Kyoto en vårdag när körsbärsträden blommade.

Guider som talar svenska i Tokyo - Osaka - Kyoto

Med guide under en dag (minst 4 timmar) hinner du se en hel del och guiden hinner lära dig något om hur du själv hittar i städerna.

 

Du får tips för dagarna du är på egen hand. Guiderna talar svenska, engelska och japanska och vi gör alla vårt bästa för att du ska få en trevlig tid i Japan. Jo! Det är prisvärt.

 

Titta på små tips innan du reser.