Semesterresa i Japan

Vi hjälper dig planera din semester i Japan. Vill du resa tillsammans med guide som talar svenska/engelska och japanska? Berätta för oss om dina planer. Bäst åker du med superexpressen Shinkansen. Bekvämt och mycket snabbt.

Var ska du ha ditt basläger?

Stannar du en vecka eller längre och vill se mer än Tokyo då är den stora frågan: varifrån ska du utgå?

Satsar du på att se norrra Japan, flyg då till Tokyo och utgå därifrån.
Är ditt främsta mål mellersta eller hela Japan, flyg då till Osaka.

(Klicka för större karta.)
Honshu är den största ön, med Tokyo, Osaka och Hiroshima. Från Tokyo eller Osaka passar det utmärkt att åka tåg (Shinkansen) till andra delar av landet.

Norskt par valde Osaka som bas

Paret från Norge ville i första hand till Hiroshima. Fler planer än så hade de inte och pratade därför med oss. Kanske vi kunde hjälpa till med en resplan och guide? Tillsammans gjorde vi en grovplaneing för hela 12 dagar. Mer nedan.

Vad vill du göra i Japan?

Hoppas du på att se geishor i Kyoto, äta sushi och titta på sumo? Tyvärr missar många resenärer landsbygden. Japan är ett vackert land med böljande berg och dånande hav i alla väderstreck.

 

Tokyo är intressant och stort! Där behöver du troligen några dagar, så har du kort om tid men vill se mycket av Japan oavsett vad det är, då föreslår vi att du har ditt basläger i Osaka.

4 städer intill varandra

Från Osaka åker du lokaltåg (billigt och bra) till Nara, Kobe och Kyoto. Regionen heter Kansai och ligger mitt på huvudön Honshyu. På ca 3 timmar når du även Tokyo eller Hiroshima i söder med Shinkansen.

Klicka på städerna på japankartan och läs om dem. Där finns ännu fler länkar till festivaler och annat kul.

3 sätt vi kan hjälpa

1. Tokies personliga program i Kyoto och Osaka

Tokies dagsprogram i Osaka och Kyoto är både ovanliga och personliga. T.ex. tillagar och äter du lunch i hennes lägenhet. Ni börjar med att handla råvarorna, sedan går ni hem till henne och tillagar maten. Garanterat gott!

Tokie Tanaka är auktoriserad japansk reseledare. Hon bor i Osaka och har nära till Kobe, Nara och kulturhuvudstaden Kyoto.

 

Tokie är en prefekt reseledare och guide när du reser till flera orter runt om i Japan. Ska du resa mycket, läs även några tips på japanska attraktioner.

2. Vi hjälper dig planera för flera dagar

Berätta vad du gärna vill göra och se, vilka platser du vill resa till. Sedan gör vi din resplan. Har du ingen planering från start, då ska du absolut skriva till oss.

Bada i en onzen (het källa) är en härlig upplevelse. Äta god sushi och annan riktig japansk mat brukar stå på önskelistan. Och varför inte ta en tur ut på landet? När du landat i Japan finns alltid möjligheter för justeringar i ditt program.

Tomas fotograferar i Osaka

Tomas Lundström fotograferar i Shinsaibashi, Osaka.

 

Tomas skulle till en mässa i Tokyo. Dit åkte vi först. I Tokyo åt vi en mycket god sushi. Sedan var det dags för semester och tillsammans valde vi att satsa på Osaka och Kyoto. VI reste med Shinkansen mellan Tokyo-Osaka och lokaltåget mellan Osaka-Kyoto.

 

En ypperligt god idé när du är på japanresa är att ha kontanter i plånboken. Kort är något japanerna använder i nödfall.

3. Program för en dag eller några timmar

Varför inte sjunga dina favoritlåtar på en karaokebar eller besöka något udda café? I Asakusa i Tokyo finns det mycket kända Sensoji-templet och den historiska shoppinggatan Nakamise. Kanske har du redan så många idéer att du fyller dagen, men behöver en guide för att hinna med allt. Se även guidning vi har i Japan och kontakta oss.

 

Behöver du en guide i Tokyo eller Osaka med flera städer under en dag, så gör vi gärna ditt dagsprogram.

EXTRA! Sommar-OS i Tokyo

Titta på sidan vi har om guidning under Tokyo-OS 24 juli-10 augusti, 2020. En period när guider i Japan kommer att vara efterfrågade.


jerker

Min resa i Japan

Hej! Jag heter Jerker. Skriv och berätta om din resplan och vad vi kan göra för dig.

Mejla om din semester i Japan

Så här gjorde Anita & Eirik

Anita och Eirik från Mo i Rana i Norge ville åka till Japan och besöka flera städer och göra det tillsammans med en guide som kunde både svenska som japanska. Paret stannade i 12 dagar och i tio av dessa dagar var de tillsammans med guiden, mer eller mindre.

”Ingenting var dårlig. Det måtte i så fall være at vi ikke hadde flere dager på skjemaet for det var mange flere ting jeg ville sett og opplevd.”
Anita Ellinsen (och Eirik)

För deras räkning bokade vi hotell, guidade och tipsade på matställen. När de ville köpa yukata (sommarkimono) gick vi till varuhuset Daimaru i Osaka. När de ville äta japanskt, gjorde vi det. Läs om deras semesterresa till Japan, där de valde Osaka som bas och kunde med lokaltåg åka till Kyoto, Kobe och Nara..

Har du en plan?

Berätta vad du vill se, äta och uppleva.

  • Datum och antalet dagar
  • Platser du vill besöka
  • Mat du vill äta
  • Något du absolut vill göra
Pris för planering och guide

Fler dagar ger ett lägre dagspris/timpris

Gruppens storlek påverkar priset

Vi skickar gärna en offert till dig

Klicka om du är ute efter guide för några timmar

Tågbiljett för 7 dagar på Shinkansen

VIll du se mycket av Japan, åk tåg! JR-Pass (Japan Railways) gäller 7, 14 eller 21 dagar. Då åker du med alla JR-tåg och det mest kända är Shinkansen, snabbtåget som tar dig rakt genom Japan.Shinkansen heter snabbtåget i JapanShinkansen passerar vulkanen Fuji. Tåget som alltid är i tid.

Guldpaviljongen i Kyoto

Templet i Kyoto, som är täckt av bladguld, är alltid ett av de populäraste utflyktsmålen för utlänningar som för japaner. Mats och Tina promernerade i parken runt Kinkaku-ji, guldtemplet, en vårdag när även körsbärsträden blommade. Därefter åkte de till Tokyo.

Guider i Tokyo - Osaka - Kyoto

Med guide under en dag (minst 4 timmar) hinner du se en hel del och guiden hinner lära dig något om hur du själv hittar i städerna. Du får tips för dagarna du är på egen hand. Guiderna talar svenska, engelska och japanska och vi gör alla vårt bästa för att du ska få en trevlig tid i Japan.