Semester i Japan

Semester i Japan är en riktigt god idé. Lägre priser på mat, boende och resor än i Sverige. Förslag och tips finns på nästa varje sida på den här webbplatsen från guiderna och andra av oss som bor eller har bott i landet många år och rest landet runt.

Planera eller chansa

Vill du resa på egen hand kan vi lika fullt hjälpa dig med planeringen. Vi kan också vara din guide. Tokie, Ulrika och Kasumi talar (förutom japanska) engelska och svenska. De kan mycket, mycket om Japan.

 

Läs om våra turer (alternativ 1 & 2), läs om Shinkansen och annat här nedan. Investerar du mycket pengar i resan, ta då vara på all information vi bjuder på.

 

Skräddarsydda guideturer (alt.1)

Visst finns det något du verkligen vill se och göra i Japan.
Det ordnar vi om du och ditt sällskap ringer eller skriver mejl till oss och berättar.

Våra guider sätter ihop en dagstur med dina önskemål och därefter diskuterar du vidare med oss om justeringar, tider osv.

 

När programmet är klart skickar vi en detaljerad offert. Innehållet i turen kan du ändra på in i det sista. Läs om skräddarsydda guideturer.

Två exempel på skräddarsydda turer: Dahléns och Tomas

Den 20 personer stora gruppen Dahlén ville ha skräddarsydda guideturer när de upptäckte Tokyo och Kyoto under sex dagar. De valde Tokyo som bas.

 

Tomas valde Osaka som bas och därifrån åkte vi till en mässa i Tokyo där vi tolkade för honom. Efter mässan reste vi med Shinkansen till Osaka och därifrån tog vi mindre turer med lokaltågen runtom Osaka och Kyoto.

Tomas i Osaka Tomas Lundström fotograferar i Shinsaibashi, Osaka.

Fix färdiga guideturer & Aktiviteter (alt.2)

Fix färdiga turer är lösning när du vill bli klar med reseplaneringen snabbt. Är dagsturerna för långa så kortar vi dem eller så väljer du i stället en kortare aktivitet på 1-4 timmar (eller föreslår en aktivitet).

 

Fix färdia turer kan bli svaret i Tokyo, Osaka eller Kyoto. Läs om turerna och aktiviteterna.

Vilken stad blir din bas?

Sapporo är den nordligaste miljonstaden. Här arrangeras varje år en fantastisk snöfestival. Här i norr återfinns japanska tranor, björnar, örnar och ett storartat skidlandskap.

 

Bor du i Tokyo blir det troligen en (1) stad som dominerar din japanresa. Här finns "miljoner" restauranger, museer, musik och mycket annat. För utflykter går du till centralstationen och tar något tåg.

 

Bor du i Osaka är du centralt placerad och har nära till många platser och många matställen att välja mellan. Kyoto är landets "kulturhuvudstad" geishornas hemstad. Det är nära till mycket när du bor i Kansai.

 

Största stad i söder är Fukuoka. Det var här i söder som handelsmän från Kina och Europa lade till med sina skepp. Härifrån kommer även flera kända samurajer och en av våra tolkar.

Klicka på städerna och läs om dem.

 

Se 4 städer på ett par dagar i Kansai

Landsdelen Kansai är mörk lila på kartan. Väljer du Osaka som bas blir det enkelt och smidigt att åka lokaltåg till Nara, Kobe och Kyoto, ja även till Nagoya. Efter 40-50 minuter är du i nästa stad.

 

Mellan Osaka och Kyoto bor vår svensktalande guide Tokie (nationellt legitimerad turistguide).

 

2.30 timmar är restiden från Osaka eller Kyoto till Tokyo i norr eller Fukuoka i söder med snabbtåget Shinkansen.

jerker

Din resa i Japan

Hej! Jag heter Jerker. Skriv och berätta om din resplan och hur vi kan hjälpa till.

Mejla din semesterplan

Tågpass 7 dagar genom Japan

Vill du se mycket av Japan, åk tåg!

JR-Passet köper du för att resa i 7, 14 eller 21 dagar. Du åker bekvämt och fort med superexpresståget Shinkansen genom Japan. Shinkansen heter snabbtåget i JapanShinkansen passerar vulkanen Fuji. Tåget som alltid är i tid.

Guiderna i Japan

Här är vi guider som ser till att du får en trevlig tid i Japan. Önskar du ressällskap med guide och tolk från starten i Sverige finns den möjligheten också. Jo! Det är prisvärt.

 

Som vi beskrivit ovan, välj mellan fasta guideturer och aktiviteter (8-2 timmar) eller låt dagen bli 100% din egen genom att du och guiderna skräddarsyr dagen efter dina önskemål.

Tips

Tips på platser och attraktioner att se och resa till och tips innan du reser till Japan, som att du inte bör äta frukost på tunnelbanan. Och att japaner gärna använder kontanter.

Några resmål

Länkar till några sidor där vi skrivit om resor och resmål:
Osaka och Hiroshima med Anita & Eirik. Kyoto, en gammal stad med mycket kultur som teceremonier. Tokyo, kanske världens största stad ser du från Skytree. I Sapporo finns snö, en förutsättning för Snöfestivalen.

Historia i Japan: tempel, slott, museer

Japaner går i mijontals till templen varje år. Templet Kinkaku-ji i Kyoto, som är täckt av bladguld, är ett av de populäraste utflyktsmålen för japanerna själva. Samurajerna byggde många slott och borgar.

Gott i Japan: mat och kaffe

Maten är alltid fräsch, även i kvartersbutiker. Det sade Tomas Tengby i matprogrammet Meny i P1. Och så är det. Ät!
Kaffet är också bra. Och drick gärna japanskt grönt te till maten, men teet passar inte till tårta.

Kul i Japan: shopping, klubbar, stan

Promenera i stan med guide 3-4 timmar och du hinner se mycket och samtidigt lära dig mycket om t.ex. Kyotos kultur och hur du tar dig fram på egen hand. Manga- animekulturen hittar du på speciella caféer.

 

Japan är karaokens hemland och märkliga nattklubbar hittar du tre, fyra våningar upp i höghusen om du är i de kvarteren. Men, det kan kosta mer än det smakar.

Vackert i Japan: naturen, kimono

Bergen ligger nära de stora städerna och böljande vackra. Landet påminner om Norge med tunnlar och broar. Och så finns körsbärsträden förstås.

 

Kimonor är underbart vackra, liksom yukatan som är i bomull. Gamla hus är sagolika på annat sätt. Porslinet är mäkta känt, pappershantverket är unikt i världen.