Om oss

Vi har våra specialiteter och intressen: historia, fotbollsdomare, karate, riksspelman, lärare, karaoke, Marilyn Monroe, akvarellmålning och så vidare. Och det finns ännu fler skäl till att välja JapanPorten. Ny hos oss är Louise Bylund.

Mai är tolk och guide

Mai Tanaka

Mai Tanaka är född i Fukuoka, i södra Japan. Läste svenska på universitetet i Osaka och har studerat vidare vid Göteborgs och Stockholms universitet. Hon kom till Sverige första gången 2005, som utbytesstudent. Hon har rest mycket och är intresserad av mode, kultur och språk. Hon tolkar och guidar i Sverige och Japan och skriver översättningar och är Jerkers högra hand (se nedan). Mai talar japanska och flytande svenska och engelska.

Kasumi guide för Japanporten i Tokyo

Kasumi Yokoyama (Eng-Jap)

Kasumi was born in Tokyo, grew up in Tokyo and has been living there all her life. After working for years at different hotels and Thai Air and on top of that, cruise ships, she is used to give customers “Japanese service”. She also lived and worked in Australia (speaks English-Japanese) and wishes she also could speak Swedish. This “small problem” is now solved by marrying a Spanish gentleman who speaks Swedish after living 9 years in Malmö.

Mycket uppskattad guide i Tokyo.

Mitsuhiro Tani

Matsuhiro Tani bor i Tokyo, men är född i Osaka. Han är expert på T-banor och tåg och tar dig alltid till den bästa hållplatsen. Tani är aktiv fotbollsdomare och gillar all idrott. Karaoke är han också förtjust i och gör dig sällskap till karaokebarer. Hjälper dig hitta restauranger och barer. Bodde ett år i Värmland för att studera svenska. Tani talar japanska, svenska, engelska och lite spanska.

Tokie Tanaka

Hon är specialist på turism och är förstås en utmärkt guide när du åker omkring i Japan. Tokie har gort egna program för Osaka och Kyoto. Du får mycket per timma när du följer henne under en dag i städerna honkan som sin egen ficka.

Hon har japansk licens som reseledare/manager och turistguide i Japan och är ett utmärkt resesällskap på en rundresa i landet. Talar och skriver japanska, engelska, svenska och lite spanska och reser mycket i det privata.

mikael japanporten

Mikael Adolphson

Professor i Japansk historia och har medeltiden som specialområde vid University of Cambridge där han också är chef för Department of East Asian Studies. Kommer från Kalmar och har bl.a. studerat i Lund, Stanford och Kyoto. Han har skrivit böcker och artiklar om handel, buddism, krigare och munkar. Han tycker mycket om idrott. Mikael håller föredrag i Japan, Europa och Nordamerika. Kommer gärna till skolor och företag i Sverige.

Hanna Löfman

Hanna är en av våra svenskor i leden. Hon har fil.mag. i japanska och statsvetenskap och har tidigare arbetat i Japan. Hanna har Arbetat som assistent till en japansk försvarsattaché vid Japans ambassad. Därtill är hon en duktig illustratör och akvarellmålare som gärna tolkar inom konst, kultur och säkerhetspolitik. Hanna talar svenska, japanska, engelska och tyska. Samt något lite koreanska.

ulrika

Ulrika Yui

Ulrika Yui är född i Jämtland, men bor sedan 1989 i Tokyo. Hon har 4e Dan i Kyokushin karate och åkte till Japan tack vare det intresset. Hon tolkar i Tokyo och blir ditt perfekta sällskap när du är på affärsresa och behöver svensktalande tolk. Då och då är Ulrika med på japansk TV som expert på Norden och hon har skrivit och publicerat en bok i Japan om föräldraskap. Hon tolkar gärna för rättsväsendet och har licens för det. Hon är en mycket social kvinna som gärna hjälper dig sätta ihop guidade program i Japan. Talar och skriver japanska, svenska och engelska.

jerker

Jerker Bergström

Jerker startade Japanporten 1998. Egentligen började det hela åtta år tidigare i Osaka. Numera vår administratör, men även guide i Kansai, d.v.s. Osaka. Kyoto, Nara, Kobe och däromkring. I 10 år var Jerker bosatt i Osaka. Arbetat på olika mässor i Tokyo som representant för svenska företag. Han har faktiskt tagit lektioner flera år i blomarrangemang och teceremoni. Jerker vet mycket om coffee shops i Osaka.

louise gyuide japanporten

Louise Bylund

Louise är född i Australien och bodde även i Iran och Ukraina innan hon 11 år gammal kom till Sverige. Lätt att förstå intresset för omvärlden.
Louise har två stora passioner i livet: Japan och musik. Hon började dansa gammel- och folkdans när hon var 11 år. Nyckelharpa gav hon sig hän som 14-åring och fick 2015 den prestigefyllda titeln riksspelman.  I Japan har hon arbetat och studerat i drygt 5 år. Förutom japanska och engelska talar Louise utmärkt franska.