Visitkort på japanska: viktigt och artigt

Visitkort med japansk text är lika viktigt som ditt pass. Översätt ditt namn och titel till japanska och tryck nya visitkort. Ingen japan som är i tjänst, kommer till ett möte utan visitkort.

Hur många japaner kan uttala Gösta?

Har du tänkt på att ditt namn är rena ”grekiskan”? Snudd på omöjligt att uttala för människor runt om i världen.


Jerker Bergström är svårt för en japan när det skrivs med våra bokstäver, men med japanska tecken イャリケル ベリストレム blir det lätt som en plätt. Uttalet blir nära nog perfekt.

Japanerna värderar din artighet mycket högt

Japanerna är artiga, det är välkänt. Därför har de visitkort med namn och titel på engelska, så du förstår och slipper bli generad över att inte kunna uttala namnen på de du har framför dig. Är du lika omtänksam, lika artig? Mer om japansk etikett.

  • Alla som inte kan svenska uppskattar din omtanke
  • Bra för affärer och studieresor
  • Kul att ta med på semesterresan
  • Artigt och respektfullt

Alltid uppdaterade visitkort

Japanska visitkort

 

Visitkortet ovan är en uppdatering som Magnus Johansson beställde. Han gör vad han kan för att underlätta samtalen med japanerna och ändå har han träffat dem tidigare.

 

"I Japan går man inte omkring i tjänst, i arbete, utan att ha visitkort." Det säger Mariko Tsushima, som tolkar på mässor i Tokyo.

“Visitkortet har fungerat bra och jag tror det har hjälpt mig ganska mycket. Blir lite av en islossning när man besöker.

Magnus Johansson
Kalmar Motor

Jag behöver visitkort på japanska

Visitkort landslaget i Yrkes-VM

Yrkeslandslaget tog med sig visitkort med japanska översättningar när de åkte till Shizuoka och Yrkes-VM. Namnen och titlarna för samtliga deltagare skrev vi på japanska. Ulrica Hansson är frisör från Tranemo och det här är hennes kort.

Japanskt visitkort Yreks-VM

Vi intervjuade Ulrica efter VM-tävlingarna i Japan när hon åter var i Tranemo, i sin mammas salong.

Broschyr om dalahästar på japanska

Nils Olsson Hemslöjd tryckte en produktbroschyr om sina dalahästar på japanska (pdf), när de skulle till Hokkaido på affärbesök. I broschyren visar de i text och bild, hur de tillverkar sina världsberömda dalahästar.

 

Vi redigerade texterna, föreslog passande bilder för broschyren och sedan skrev vi en översättning till japanska.

Pris visitkort

900 kr - 2 800 kr

 

Rabatt!

Vi gör ditt underlag 20% billigare när du använder våra tolkar eller guider i Sverige eller i Japan. Det gjorde Sollentuna kommun.

3 varianter av visitkort

A) Namnet och titeln översätter vi och skickar en pdf/word-fil. Övrigt ordnar ni själva.

 

B) Underlag klart för tryckning
Översättningar, sättning (layout) och leverans i pdf. Tryckning ordnar ni på kontoret med er skrivare eller på tryckeri.

 

C) Trycker kortet
Vi levererar kortet klart. Vi kommer först överens om antal och hur ni vill ha tryckningen gjord.

Några företag med visitkort på japanska

ICA Helsingborg • Rockton • Swedish Pickling • Lunaskolan • Arbetets Museum Norrköping • Sollentuna kommun • Stockholms läns landsting, Moderaterna • Bonnier Books • Bygg & Inredningar