Svensk stjärnmoddare till PC MOD EXPO i Tokyo

60 japanska moddare fick möta vår svenska stjärna, Frida ”Zoyadog” Bergendal från Stockholm. Fractal Design sponsrade detta exklusiva event i Akihabara Tokyo.

Seminarium i Akihabara

Frida “Zoyadog” Bergendal var, som den kändis hon är, inbjuden till ett seminarium för PC-moddare i Tokyo. Japanska moddare fick här diskutera sitt favoritämne och dessutom ställa frågor till en av världens främsta på området.

Japanska PC-moddare träffar Frida BergendalSeminarium för pc-moddare i Tokyo

 

Samtalen mellan Frida och japanerna tolkade Tani, från japanska till svenska. Frida är en höjdare när det kommer till modding och hon berättade om sig själv och varför hon börjat med modding. Gästerna och deltagarna visade sina egna MOD-PC och presenterade koncept och features.

 

Frågor till Frida

Eventet avslutades med en frågor till gästen, där två flickor i en panel ställde frågor till Frida. Hon berättade ledigt om svensk modkultur och sin egen stil. Intervju med Frida BergendalTani som tolkade japanska till svenska, i kostym bredvid Frida.

 

Modding - Det är kul!

På frågan om hennes intryck av japansk mod community, svarade Frida att det var bra för henne och alla närvarande att hon fick chansen att komma till Japan och möta nya människor och direkt få prata med japanska modentusiaster.

 

Frida menade vidare att modding egentligen handlar om att ha roligt, inte om att tävla. Vidare sa hon att kreativitet inte har något att göra med tävling.

Språkbarriären knepig

Först och främst var hon mycket glad över att få besöka Japan för första gången. Enligt henne är det svårt att ha koll på japansk mod community på grund av språkbarriären. Det är svårt med spontana samtal eftersom engelskan inte är lika utbredd som andraspråk i Japan som i Sverige.

 

I dag gick det dock jättebra med språket tack vare vår tolk som översatte allt det Frida ville säga och frågorna från panelen och gästerna. Bra tyckte även en japansk deltagare och modspecialist att hela tillställningen varit.

Tolk i japanska med Fractal Design

Hela teamet från Fractal Design. Fr.vänster: Tolk Mitsuhiro Tani, Lihan Wang, Frida Bergendal, Frances Chang, Johan Borggren.

 

Fractal Design, Göteborg, genomförde projektet för att titta närmare på den japanska marknaden, men också för att skapa ett tillfälle där svenska och japanska moddare och modintresserade kunde mötas och dela med sig av sina idéer. Vi tolkade även deras presskonferens i Tokyo, då tillsammans med företaget Tesoro.

 

Tani är en av våra tolkar du kan hyra i Japan.


Overall, we were happy with Tani San’s service.
He is very professional and well prepared for this job."

Lihan Wang, PR Manager