Tokyo International Gift Show - Information

TIGS är Japans största prylmässa med över 350 000 besökare. Tre gånger har vi delgatit på mässan. Varje kvadratmeter av mässkomplexet Tokyo Big Sight använder arrangören till just denna stora mässa.

Fakta om presentmässan TIGS

Standardmontern är 3x3 m golvyta. Monterpris 407 000 JPY (2021). Väggar och två klaffstolar ingår. Varje monter består av 9 skärmar En skärm är cirka 95 x 270 cm och stenhård och svår att häfta saker på. En färdigutrustad monter kostar ca 500 000 JPY. Vi hyrde en mässplats under namnet Scandinavia Life och representerade småföretagare.

 

TIGS har mer än 84 000 kvm utställningsyta och 350 000 besökare vid varje tillfälle. Mässan arrangeras vanligen i februari och en gång på hösten. Ungefär 2 500 företag deltar och 4 300 montrar byggs varje gång. Det är Japans största mässa och Asiens största presentmässa och endast för fackfolk. Läs om Tokyo Gift Show-mässan.

Karta mässhallar Tokyo Big Sight, Japan

Japans största presentmässa med 45 kategorier

TIGS är en mycket stor mässa och utnyttjar samtliga hallar i mässkomplexet Tokyo Big Sight. Utbudet är mycket stort. Som utställare vill det till att hela tiden vara vaken och alert eftesom flödet av folk och potetiella besökare i din monter är stort. Mässhallarna är indelade i fler än 45 kategorier.

 

Liksom det mesta i Japan som har med affärer att göra, är servicen utmärkt. Till TIGS kommer antagligen alla viktiga inköpare från alla viktiga distributörer och återförsäljare i hela Japan, liksom många gäster från Syd-Korea, Kina, Vietnam och andra asiatiska länder.


Andra mässor i Tokyo

Läs även om den stora presentmässan Design Tokyo i Tokyo Big Sight där JapanPorten har deltagit vid flera tillfällen och GIFTEX som samarrangeras med ytterligare 5 mässor i Makuari Messe.

 

Planerar du att besöka mässor i Japan, har vi svensktalande tolkar i Tokyo som talar japanska och även engelska och som är till ovärdelig nytta om du själv inte talar japanska.