4 roliga semesterdagar i Osaka och Kyoto
Tokie förgyller dina dagar

Snid ett sigill, eller laga din lunch. Se här, fyra dagsprogram i Kyoto och Osaka tillsammans med Tokie, som talar svenska, som guide och reseledare. Hon hittar, förstår och förklarar. Tokie förgyller din semester.

Kansai - Perfekt plats för semester

Kyoto, Osaka, Kobe och Nara är fyra städer i centrala Japan. Här finns hur mycket som helst att se och göra: inneklubbar, karaokebarer, hutlöst dyra restauranger, jättebilligt och bra kaffe, häftigt akvarium, förarlösa lokaltåg/tunnelbanetåg, uråldrig historia med fantastiska tempel. Visste du att Nara en gång i tiden var huvudstad, liksom Kyoto?

De 4 städerna ligger nära med tåg

Det fina är att städerna ligger nära varandra och med lokaltågen åker du snabbt, billigt och på minuten mellan de fyra städerna. Gör du Osaka till ditt högkvarter har du ungefär 45-60 minuters restid till varje stad.

 

Den här regionen heter Kansai och är Tokies hemarena. Hon kan den som sin egen ficka. Och duger inte Kansai (se kartan) är hon redo att åka med dig Japan runt.

Karta över Kansai

kansai

Den här kartan över regionen Kansai hittar du hos JapanGuide.

 

Åker du till Tokyo och behöver guide där, blir troligtvis din vägvisare någon annan. Läs mer om guidning i Tokyo och Japan i allmänhet.

4 program att välja bland

För din japansemester har vi gjort fyra dagsprogram med mycket varierande innehåll. Klicka vidare och läs mer om vad du kan göra i Osaka eller Kyoto.

1. En dag i Kyoto

Shoguns borg med näktergalsgolvet, är något att se. Varje steg du tar gör också att golvet ger ifrån sig ljud som varnar (varnade) Shoguns vakter. Och promenad i Gion, den stadsdel där du kanske träffar en geisha. En dag i Kyoto.

2. Laga lunch hemma hos Tokie i Osaka

Först går ni till matmarknad och handlar råvarorna du behöver och därefter hem till Tokies kök för att tillaga en japansk lunch.

3. En dag i Osaka

Från Osaka slott tar ni er till shoppingdistriktet Shinsaibashi i den södra delen av Osaka. En promenad (och tågtur) genom Japans näst största stad som slutar i det livliga nöjeskvarteret Shinsaibashi i söder.

4. Tillverka själv ett hanko - Snid ditt personliga sigil

Hos en japansk hantverkare och i hans verkstad, får du själv tillverka ditt sigill, ditt hanko. Alla japaner använder sina hankon i viktiga ärenden.

Tokie Tanaka känner Kyoto och Osaka

  • Hon är legitimerad reseledare och guide
  • Hon kan städerna i Kansai och hittar överallt
  • Vill du handla något speciellt, hjälper Tokie dig
  • Du har någon att fråga om råd
  • Du kan kasta turistkartan!
Mejla Tokie

Det här är Tokie Tanaka

Tokie Tanaka i kimono

Tokie arbetar även för japanska resebyråer. Hon åker Japan runt lite då och då med grupper från hela världen.

Tokie är legitimerad inrikes resemanager

Tokie är legitimerad av Japanska organisationer som guide och tolk, samt inrikes resemanager. Som det kallas på japanska: 通訳案内士 och 国内旅程管理主任.

 

Tokie arbetar i Kansai, den del av landet där städerna Osaka, Kyoto, Kobe och Nara ligger. Naturligtvis åker hon gärna med dig landet runt när du satsar på en fullödig japansemester.

 

Tokie har läst svenska på Osakas universitet för utländska studier och även på Viskadalens folkhögskola i Sverige. Enligt henne själv är svenskan ”hygglig”. Hon talar även engelska och lite spanska.

Japan runt med Tokie som guide och tolk

När du och ditt sällskap planerar för en resa Japan runt, då gör du ett gott val när du har henne som sällskap. En japansk reseledare ger din resa ett helt annat innehåll än du först tänkt dig.

Boka henne för din egen resa

När du börjar planera för en annorlunda japansemester och vill fylla den med mer innehåll och ha Tokie som reseledare och tolk, kontakta oss för tips och råd. Och för att boka henne.

 

Kom ihåg japans natur. Endast 15% av landytan används att bo på, så det finns gott om orörd natur. Berg, hav, skogar och naturligtvis vilda djur.