4 roliga semesterdagar i Osaka och Kyoto

Snid ditt eget sigill, eller laga din lunch hemma hos Tokie. Hon söker upp ställen du vill se, tar dig till maten du vill äta och förklarar och hjälper dig. Tokie talar svenska och förgyller din semester.

Kansai - Fyller din semester

Kyoto, Osaka, Kobe och Nara är fyra städer i centrala Japan i ett område som heter Kansai. Här finns hur mycket som helst att se och göra: inneklubbar, karaokebarer, hutlöst dyra restauranger, jättebilligt och bra kaffe, häftigt akvarium, förarlösa lokaltåg/tunnelbanetåg, uråldrig historia med fantastiska tempel. För drygt tusen år sedan var Nara huvudstad och Osaka är varuhandelns högborg.

4 städer inom några mil

Det fina är att städerna ligger nära varandra och med lokaltågen åker du snabbt, billigt och på minuten mellan de fyra städerna. Gör du Osaka till ditt högkvarter har du ungefär 45-60 minuters restid till varje stad.

 

Den här regionen heter Kansai och är Tokies hemmarena. Hon kan den som sin egen ficka. Och duger inte Kansai (se kartan) är hon redo att åka med dig Japan runt.

Karta över Kansai

karta kansai-området

Inom den blå rutan hittar du fyra viktiga städer: Osaka, Kobe, Kyoto och Nara. Förstoring klicka kartan. Och med Nagoya inom räckhåll.

Den här kartan över regionen Kansai hittar du hos JapanGuide.

 

När du är i Tokyo, får du hjälp av Kasumi eller annan guide i Stor-Tokyo.

4 program att välja bland

För din japansemester har vi fyra dagsprogram med mycket varierande innehåll.

1. En dag i Kyoto

Shoguns borg med näktergalsgolvet, är något att se och gå på. För varje steg du tar gerplankorna ifrån sig ljud som varnar (varnade) Shoguns vakter. Till ett fantastiskt tempel och sedan promenerar du genom Gion. Heldag. Shoguns slott och geishornas Gion i Kyoto.

2. Laga lunch hemma hos Tokie i Osaka

Först går ni till matmarknaden och handlar råvarorna du behöver och därefter hem till Tokies kök där du tillagar en japansk lunch.

Passar en förmiddag och du själv kan förlänga dagen och bestämma innehållet för eftermiddagen.

3. En dag i Osaka med samurajslott

Naturligtvis till ett tempel och därifrån till Osaka slott. Ni kommer senare till shoppingdistriktet Shinsaibashi i den södra delen av Osaka. En promenad (och tågtur) genom Japans näst största stad som slutar i det livliga nöjeskvarteret Shinsaibashi i söder. Heldag.

4. Tillverka ditt hanko - Snid ditt personliga sigil

Hos en japansk hantverkare och i hans verkstad, får du själv tillverka ditt sigill, ditt hanko. Alla japaner använder sina hankon i viktiga ärenden. En dryg timma i verkstaden (halv dag med resor beroende på var du bor).
Förläng dagen med dina egna önskemål.

Tokie Tanaka känner Kyoto och Osaka

  • Hon är legitimerad reseledare och guide
  • Hon kan städerna Osaka och Kyoto och Nara och Kobe
  • Vill du handla något speciellt, hjälper Tokie dig
  • Du har någon att fråga om råd
  • Du kan kasta turistkartan!
Mejla Tokie

Det här är Tokie Tanaka

Tokie Tanaka i kimono

Tokie arbetar även för japanska resebyråer. Hon åker Japan runt lite då och då med grupper från hela världen.

Tokie är legitimerad inrikes resemanager

Tokie är legitimerad av Japanska organisationer som guide och tolk, samt inrikes resemanager. Som det kallas på japanska: 通訳案内士 och 国内旅程管理主任.

 

Tokie arbetar i Kansai, den del av landet där städerna Osaka, Kyoto, Kobe och Nara ligger. Naturligtvis åker hon gärna med dig landet runt när du satsar på en fullödig japansemester.

 

Tokie har läst svenska på Osakas universitet för utländska studier och även på Viskadalens folkhögskola i Sverige. Enligt henne själv är svenskan ”hygglig”. Hon talar även engelska och lite spanska.

Japan runt med Tokie som guide och tolk

När du och ditt sällskap planerar för att resa i Japan, då gör du ett gott val när du har henne som sällskap.

 

Boka Tokie och gör det preliminärt i god tid. Det har hänt att kunder fått vänta 2 månader på besked, eftersom andra hunnit före.

 

Det finns mer än stora städer. Endast 15% av landytan används att bo på, så det finns gott om orörd och vacker natur. Med JR Rail Pass åker du med alla JR-tåg och allra snabbast med Shinkansen. Detta tågkort finns att köpa för 1-3 veckors resande.