På jakt efter snygga kläder i Tokyo

Svenska tursiter i Tokyo

 

Vi hade en mycket trevlig dag, familjen Kaloczy, min dotter och jag själv som guidade större delen av dagen. Vi strosade omkring vid Nakamisegatan, och Sosenjitemplet. Under tiden berättade jag om området och templet samt japansk kultur och skillnader jämfört med Sverige.

Japanska skolungdomar intervjuar våra kunder på gatan

Japanska skolungdomar ute på intervjuuppdrag i Tokyo

I Asakusa stötte vi på en högstadieklass som var ute och gjorde intervjuer med västerlänningar på engelska, så sonen i familjen (16 år) blev intervjuad av fnittriga tjejer (och killar). Frågor som är det första gången i Japan?, hur gammal är du? etc. Vi såg sedan fler skolklasser ute och med block och penna för att intervjua och göra sina studiearbeten i området.

 

Efter vår enkla lunch tog vi oss vidare till Harajuku och Omotesando. Där fick min dotter ta över guidningen. Med henne i spetsen gick vi till flera mycket kända butiker för märkeskläder. Butikerna ligger alla på sidogatorna från stora Omotesando-gatan och är svåra att hitta. Vi gick in i många butiker, men familjen och fram för allt sonen, skulle dit igen dagen efter.

Våra gäster från Sverige med guidens dotter

Våra glada kunder från västra Sverige, på jakt efter snygga kläder med Ulrikas dotter Aira som mode-guide.

Jo, du ser en snögubbe bakom deras ryggar. Snön "importerad" till Tokyo från Niigata, en bit norrut och mot bergen.

 

På väg tillbaka till hotellet passerade vi den berömda Shibuya Crossing (världens mest trafikerade övergångsställe) och kände oss ganska varma trots att vi är i mitten av februari. Värmen var dock mer påtaglig i tunnelbanan. Vi gick mycket den här dagen och pratade mycket. Jag hade trevligt och hoppas våra gäster också hade det. I alla fall hann vi med mycket information om Tokyo och tips till familjen att göra de följande dagarna på egen hand.

 

/ Guide Ulrika & dotter