450 meter ovanför Tokyos gator - Skytree

Skytree står som en mäktig raket mitt i Tokyo och utsikten från tornet över staden är storslagen. Tornet är 643 meter högt. Hissen däremot stannar på 345 eller 450 meter.

Utsikt genom panoramafönster över Tokyo på höjd 345 m.

Vy över Tokyo City från observationsvåningen 345 meter över marken. Underbar utsikt i alla väderstreck.

 

Älskar du höjder - åk upp i Skytree!

Tornet är högt och det är stort! Du behöver avsätta några timmar i själva tornet om du vill ha en ordentlig titt. En molnfri dag ser du hela Stor-Tokyo. I fjärran ligger vulkanen Fuji. Åker du till tornet i sällskap med någon av guiderna har du en superb möjlighet att fråga om livet i en av världens absolut största städer. Du har staden för dina fötter och flera panoramafönster att titta ut genom.

 Tokyo Skytree liknar en raket

Tokyo Skytree liknar en månraket.

Undvik lördag och söndag

Skytree är en stor turistattraktion och du bör undvika alla helgdagar. Helgerna drar mycket folk och även om allt löper smidigt finns risk det tar för dig dyrbar tid. Det finns expresshissar där du för lite extra pengar går i en speciell kö, men helgdagar kommer även många japaner också att köa framför dessa hissdörrar.

Middag i natthimlen

340 meter upp i Tokyoluften finns caféer för en kopp kaffe eller möjligen beställer du bord till kvällen för en middag med troligtvis en av de mer spektakulära stadsutsikterna i världen. Restaurangen öppen 11.00–23.00.

Kvinna filmar utsikten över Tokyo från Skytree

Utsikten är helt enkelt underbar. Från Skytree en klar dag ser du minst 10 mil.

Entrébiljetten kostar 3 100 – 4 200 yen (ca 240-320 kr) beroende på hur högt upp du vill åka. Souvenirbutik finns förstås. Kvällstid är Skytree upplyst i olika färger som varierar allt eftersom tiden går.

 

Att ta sig till Skytree - Tåg eller taxi eller buss?

Enklast: Ta en taxi direkt till tornet och guiden möter upp. Då sparar du en timma guidetid. Guiden möter dig gärna vid ditt hotell eller någonstans på stan.

 

Tåg: Tornet ligger förhållandevis nära stationen Ueno på Yamanote line som går runt den inre av innersta kärnor av Tokyo City. (Tokyo är mycket stort och det är långt mellan varje station.) Från Ueno byter du tåg eller använder taxi.

 

Stationerna har mycket bra skyltar som visar åt vilket håll du ska gå, även på engelska. Dessutom finns personal i tunnelbanan och de vet vilken utgång som är bäst för dig. (Ofta kan de klockslagen på varenda tåg som passerar just sin station samt deras anknytningar.)

Tunnebaneutgång Tokyo

Utgång från tunnelbanan i Tokyo nära Skytree och Tobak- och saltmuseet.

Den gula skylten visar att den här utgången leder oss rätt mot Tobak- och saltmuseet dit vi först är på väg. Skytree ligger endast några hundra meter bort från museibyggnaden. Öppna webben om Skytree och se Access.

Gott kaffe 3 minuter från tornet

Tar du en promenad mycket nära tornet, hittar du denna fina coffee shop som heter Enta. Här sker arbetet som bör göras: bönorna mals och kaffet bryggs medan du väntar. Till kaffet finns några få, men goda bakverk gjorda av cafeets ägarinna. Coffee shops är finfina grejer och sällan som kafeterier.

Enta coffee shop Tokyo

Enta coffee shop. Klicka bilden och du ser foto från insidan.

Udda museum med rökdon och salt

I närheten ligger även ett museum med det ovanliga namnet Tobak- och saltmuseet. Mycket fint det också. Vi var där och tittade på gamla affischer från tiden när två stora tobaksbolag kämpade om kunderna. Det ena bolaget från Kobe, det andra från Tokyo. Mycket snygga affischer! Rent av konstverk. Och pipor från hela världen och många varierande kulturer.

Pipor museum Tokyo

I en och samma byggnad ligger två intressanta museer. Här pipor från många olika och skiftande kulturer och det fanns fler.

Hur som helst...

... är utsikten fabulös och den bör du uppleva. Man kan förstås undra hur det är att köra taxi i stan?

Tokyo från luften

Stor-Tokyo från luften. Ett område stort som Skåne.

Åk hit med någon av våra guider i Tokyo.