Meditation i buddistisk tempel i Kyoto

Josefine stannade några dagar i Kyoto på sin och dottern Celines resa genom Japan. Mamma för att meditera, dottern för att bl.a. rita buddabilder och mata apor.

Shorin-ji, ett i Japan välkänt tempel

Tempel är något speciellt, inte minst i Kyoto där verkar finnas tusentals. Gamla byggnader förstås och i regel fina trädgårdar. Templen har fortfarande en stark ställning i samhället och under den japanska medeltiden var deras inflytande mycket stort, något som Professor Mikael Adolphson skrivit om i sina böcker om japansk historia.

Meditation och sutror

En meditativ dag i Shorin-templet för de båda. De skrev sutror (text med japanska tecken) och medan mamma mediterade ritade Cèline bilder av Budda, s.k. shabutsu och promenerarade i trädgården runt templet tillsammans med Tokie som var deras guide.

Svensk flicka leker med vattenskoporna framför ett tempel i Kyoto Mamma och dotter skriver japanska tecken i tempel i Kyoto, Japan
Cèline framför porten till templet Shorin-ji och i templets skrivsal där Cèline och mamma Josefine skriver sutror.
Mamma med dotter under porten till tempel i Kyoto, Japan Mor och dotter framför tempel i Kyoto
Här poserar paret framför den mäktiga porten till templet.
Mamma och dotter vandrar genom de berömda tempelportarna i Kyoto fem-årig flicka rita buddabilder i tempel i Kyoto

Cèline håller mamma i handen när de vandrar genom gången av de 1000-åriga Torii-portarna i Kyoto. Cèline ritar buddabilder med japanskt tusch i templet Shorin-ji.

 

Apornas berg

Från Shorin-templet åkte alla tre vidare till Arashiyama och apornas berg. Efter en promenad från stationen på 20 minuter var de framme och Cèline fick mata aporna. Tokie, som var deras guide berättade om en finfin dag.

Liten flicka matar en apa i Kyoto, Japan Utsikt från Apornas berg med Kyoto i bakgrunden

Cèline matar en apa uppe på det som kallas Apberget. Till höger sitter hon på en banan (apornas favoritfrukt?) med Kyoto i bakgrunden.

Vidare mot öster och söder

Josefine och Cèline reste vidare i Japan flera dagar innan de återvände till Sverige. Vi vet nu i efterhand att de hade en fin resa och är glada för att de stannade till i kulturstaden Kyoto där Tokie hade nöjet att vara deras guide. Fotografierna kommer från Tokie och Josefine.

Mamma Josefine med sin dotter nära Stilla havet i Japan

Nära Stilla havet och fortfarande med flera, spännande resdagar kvar i öster.

 

"Vi är jättenöjda med Tokie. Vi kommer varmt rekommendera henne till andra. Så absolut välinvesterat."

Josefine

 

Titta på andra skräddarsydda guideuppdrag

Niklas lagade mat och gjorde ett hanko när han var i Kyoto.

Guidade turer i Japan - en översikt

Kortfattat om samtliga guideturer och aktiviteter på en sida med länkar till sidor för varje tur med beskrivningar och priser.