Svensktalande japanguide OS i Tokyo 2021

23 juli - 8 augusti 2021, kommer Tokyo att vimla av grupper och guider med små flaggor. Hyr din guide av oss. Vi talar svenska och engelska.

Ganska officiell logotyp för Sommar-OS i Tokyo 2021

 

Hur ser dina planer ut?

 

Ja! Vi vill guida dig och dina vänner under sommar-OS

Ja, vi vill ta emot och guida dig i Tokyo, med start på flygplatsen Narita om du önskar det. Vi vill visa dig runt i Tokyo, ta dig till dina favoritidrotter, se till att du får den mat du vill ha. Börja med ett mejl till oss. Läs här om du behöver en tolk under OS

 

Vad kostar en svensktalande guide en dag i Tokyo?

Utgå från 6 500 - 8 000 kr/dag, där en arbetsdag är 6-8 timmar. Priset beror på vad du vill göra och ha hjälp med, hur många ni är i gruppen och hur många dagar du vill hyra vår guide. Ju fler dagar, desto lägre pris per dag/timma. Läs mer om priserna.

 

OS kommer att ställa speciella krav på alla guider i en stad där det faktiskt bor 35 miljoner människor sedan tidigare. Nu kommer miljoner idrottsfantaster till Tokyo, som varken kan språket eller hittar i tunnelbanan.

Natt i Tokyo

Natt i Tokyo

Skriv och vi mejlar priser

Självklart måste du få veta vad det kostar med guide om du väljer dagar där du bestämmer innehållet. Här läser du mer om våra guidade turer.

Skriv och berätta vad du, troligen vill se och göra (mejlknapp nedan).

I Juli-augusti kan det mycket väl vara 35-40 grader mitt på dagen. Läs mer om Tokyo.

Japansk gymnast i luften

Japansk gymnast

Japanernas favoritidrotter under OS är...

... gymnastik, judo, volleyboll, bordtennis och fotboll. På de evenemangen är det troligen svårast att få tag på biljetter. Friidrott är alltid populärt. Vad vill du titta på? Simning brukar vara fullsatt tidigt. Bågskytte och badminton är idrotter med mycket hög status i Asien. Stadion för bl.a. friidrott, kommer att få följande utseende. Du kan även se en film om Nationalarenan i Tokyo.

 

Nationalarenan för sommar-OS i Tokyo 2020

Nationalarenan under Sommar-OS

Skriv till oss nu - miljoner kommer att resa till Tokyo

Så fort du kan, skicka in dina önskemål. Läs mer om skräddarsydda guideturer. Dagsturer där du är med och bestämmer dag. Ju mer vi vet om tider, dagar, resor mm, ju snabbare får du hjälp från oss och en prisuppgift.

 

Till dess, läs mer om OS på den officiella sajten Olympic Organisation Tokyo 2020. Den heter fortfarande 2020!

 

5+ med guide i Tokyo

Araki lagkapten japans volleybollag

Volleyboll är en bollsport de flesta japaner kan och förstår. Här Erika Araki vid bollen, Japans 37-åriga lagkapten.

Guiderna i Japan som talar svenska

Våra huvudspråk är japanska och svenska och även engelska. Kasumi Yokoyama guidar under OS tillsammans med sin spanske man om du önskar det (spanska, engelska, svenska och japanska) och båda gillar tennis och fotboll. Tani gillar fotboll, Aoi tennis och Ulrika har svart bälte i karate. I Kyoto finns Tokie som springer och spelar tennis även hon.

 

Vi har också guider i Sverige som är redo att åka med dig till Japan och sommar-OS 2021. Det här är vi som som hittar i stan och hjälper dig med språket.

Skriv mejl till oss

Jerker svarar gärna på dina frågor om Tokyo, om OS, om guider och tolkar. Han har jobbat för Svenska- och Västerbottens volleybollförbund och varit volleybolltränare i många år i Storuman och Sollentuna. Som många andra har han sysslat med flera idrotter som ung: skidåkning, fotboll, handboll och mest av allt, volleyboll. Han hjälper dig!

jerker-guide-tokyo-os

Hej!

Jag heter Jerker Bergström och vill gärna hjälpa dig planera för Sommar-OS.

Mejla om Tokyo-OS 2021

Du som ordnar resan själv - Tips inför OS 2021

 

Japanerna är hjälpsamma och snälla. Däremot är många blyga över sin engelska, även om de talar engelska. Tala lugnt och du får garanterat hjälp. Var återhållsam. Japanerna gillar inte de som "bröstar sig fram" och tar stor plats.