Tyst i Hiroshimas fredspark

Anita och Eirik ville resa tilll Japan och med guide. Osaka blev vår bas och tillsammans gjorde vi utflykter till Nara, Kyoto, Hiroshima och sevärdheter som akvariet i Osakas hamn.

En norsk samuraj i Osaka

I 12 dagar stannade Anita och Eirik i Japan, med Osaka som bas. Osaka ligger mellan Kyoto, Nara och Kobe, centralt och bra. De checkade in på ett hotell vi bokat för dem, i centrala Osaka. Betydligt billigare än rum i Stockholm och Oslo.

 

Vi började med att titta oss omkring i Osaka. Bl.a. en dag i parken där slottet i Osaka ligger.

Norrman leker samuraj i Osaka

Inte alla dagar en norrman är samuraj. Här framför tornet till Osaka slott.

Budda och rådjur i Nara

Vi promenerade genom Nara, från stationen till parken där alla rådjur strövar fritt och är mycket oblyga. I parken finns även en jättebudda i trä i en av världens större träbyggnader och det finns såväl svärd som juveler inne i väggarna, något arkeologer sett med hjälp av X-ray.

Todaiji-templet i Nara

Todaiji-templet i Nara med en jättestaty av budda. Den når snudd på upp till taket.

 

Dagen avslutades på en matfestival i en annan park. Skön höstdag, kanske 25 C, som en fin svensk sommardag.

Norskt par på semester i Nara med reseledare

Chihiro var guide för Anita och Eirik i Nara.

Nu berättar Anita och Eirik på norska

Shoppingkvartalene/gatene og de store varehusene var overveldende. Likeså den verden som befinner seg under gateplanet med kjøpesentre, tunnelbaner og restauranter. Maten er vakkert tillaget og smakfull uten å være krydret i hjel som i mange andre asiatiske land.

Gaver hjemmefra

Det japanske folk er usedvanlig vennlige, hjelpsomme og ikke minst høflige og de setter sin ære i å tilfredsstille alle våre ønsker uansett smått eller stort. Det å ha med seg små enkle gaver hjemmefra er jeg svært glad for at vi ble tipset om. Det er helt vanlig å gi en liten gave til verten som inviterer deg hjem til seg eller dersom noen har gjort deg en tjeneste. Vi hadde med oss noen små sjokolader og små håndlagede ting som suvenirer fra Norge og Sverige.

Till Hiroshima med Shinkansen

Å reise med shinkansen ut til Hiroshima var også en uforglemmelig opplevelse. Hele landet og befolkningen utstråler en ekte varme og omtanke som gjør at man føler seg velkommen fra første sekund.

Fredsparken i Hiroshima

Fredsparken i Hiroshima.

Shoppinggata i Hiroshima Japan

Shoppinggata i Hiroshima där de sålde Highball på gatan.

 

Tusen takk til Jerker Bergstrøm som var vår guide og tolk under Japan-oppholdet.

/Anita og Eirik (Nordmenn bosatt i Mo i Rana)


Din drömresa i Japan

Res runt i Japan med dina intressen som kompmass: idrott, författare, eller tempel. God mat är ett annat sätt att resa i Japan: resa och äta lokala delikatesser. Elektronik finns samlat i hela kvarter i både Tokyo och Osaka.

 

Den 20 personer stora gruppen Dahlén planerade sina sex dagar i Tokyo och Kyoto med våra guider. Vilken härlig resa det blev med tack vare all planering och alla önskemål från Dahléns: teceremoni och samurajsvärd på riktigt i Kyoto, robotshow och Skytree i Tokyo.

 

Planera din semesterresa tillsammans med oss. Vi har tips på platser att se, mat att äta och hur du faktiskt enklast och mest praktiskt åker i Japan och det är inte det dyraste sättet heller.

 

Med expresståget Shinkansen från Sapporo i norr till Fukuoka i söder ser du mycket på några dagar.