Tokyo var riktigt häftigt!

Födelsedag för farmor och studenten för yngsta dottern, något värt att fira. Därför åkte familjen Eliasson till Tokyo från Norrbotten och fick en upplevelse för livet, enligt de själva. Guide var Mitsuhiro Tani och här är hans rapport.

Kejsarpalatset centralt i Tokyo

Jag mötte familjen i reception på hotellet där de bodde och vi började med promenad mot Kejsarpalatset. Vi tog vägen genom regeringsdistriktet och där kunde mina gäster från Sverige se alla kostymklädda ”Salary-man” (japanska affärsmän) gå hit och dit, troligen på väg till en kund eller tillbaka till kontoret. Familj från Norrbotten i kejsarpalatsets park Tokyo

Parken där Kejsarfamiljens palats ligger.

Kejsarpalatset i Tokyo, där vår kejsare och kejsarinna bor, är ett gammalt slott från Edo-perioden och intressant för alla som är tycker om Japans historia.

Med loop line (ループ線) åker du runt Tokyo

Tåg runt Tokyo

Ett bra sätt att förflytta sig snabbt och billigt i Tokyo är JR:s stadståg, som vi japaner kallar ”Loop line”. Vi åkte ”loopen” mot Yanaka distriktet som vi kan säga är Tokyos "Gamla stan". Där besökte vi tempel och vandrade omkring i olika bostadsområden.

Tokyos äldsta tempel

Den andra dagen började med regn. Då är det bra att som familjen Eliasson, bo på hotell som har direkt anslutning till T-banan. Vi åkte tunnelbana till Asakusa och besökte Sensoji tempel, Tokyos äldsta tempel som byggdes kring år 600.

Sensoji templet i Tokyo där man tvättar händerna

Skölj händerna när du går in i templet

Anna-Greta och några andra i familjen köpte handgjorda geta, japanska träskor, som man har på sig med Kimono eller Yukata. Kanske geta är något svåra att gå i till en början, men det blir snabbt en vana.Anna-Greta trixar med sitt paraply

Anna-Greta, familjens egen reseledare i Japan

En imitation av Eiffeltornet

Regn den här dagen och då är det bra med några miniparaplyer. Efter regn och fotografering kring templet, åkte vi till Tokyo Tower som är 250 m högt, för att se Tokyo i 360°.

Tolk med svenska turister i Tokyo TowerHela gruppen med svensktalande tolken Tani i Tokyo Tower

Familjen tyckte om att människorna i Japan inte kommer fram för att sälja saker åt dem och att de kände sig trygga. Den goda maten var också något alla uppskattade.

Utsikt från Tokyo Tower

Vyn från Tokyo Tower

Pappan sade att det var tur de hade en guide i Japan som gjorde planeringen och programmet, annars hade mycket viktig tid gått förlorad på att hitta, hur man tar sig fram eller vart man ska åka. Då är en guide bra att ha till hands. Snällt sagt och roligt att höra.


Text och foton
Mitsuhiro Tani

Guide i Tokyo, som även var på tur i Tokyo med Tina och Mats.

-----

Kasumi, som guidar på engelska, hade Eva och Margareta som sällskap i november 2018.