Guidad stadsvandring i Shinjuku
Tokyos skyskrapor och hak som kokar av liv

Affärscentrum, regeringscentrum, nöjescentrum och platsen för skyskraporna. Kända landmärken finns det gott om, inte minst stadshuset. Du vandrar vidare med Kasumi till världens mest trafikerade station och pyttesmå mathak. Privat guidetur på engelska ca 14:00 - 18:30.

Regeringsbyggnaden - en jätte!

14:00 kommer jag till ditt hotell eller vi bestämmer en plats på stan som passar dig bättre.

Jag talar engelska, inte svenska tyvärr.

14:30 Tokyo Metropolitan Government Building

Regeringens byggnad nr. 1 och ett av Tokyos mer framträdande landmärken, med det charmiga smeknamnet ”Skattetornet” eftersom kostnaden för byggnationen sprängde alla kostnadskalkyler med råge.

Tokyo stadshus i Shinjuku upptar ett par kvarter!

Den 243 meter höga byggnaden är ett komplex bestående av tre strukturer med två torn och i vartdera tornet ett observationsdäck på 45:e våningen, 202 meters upp. Här finns kafé och souvenirbutiker på varje observationsdäck. En klar dag ser du vulkanen Fuji cirka 95 km bort.

Denna fantastiska byggnad invigdes 1991. På 2:a våning finns en turistinformation med mycket att hämta om Tokyo och landet i övrigt.

16:00 Samurajmuseet

På Samurajmuseet kan du prova en samurajhjälm (kabuto) och stridsrock (jinbaori). Är du intresserad av samurajernas svärdteknik? Då kan vi titta på när professionella dansare och fäktare visar konsten att hantera ett samurajsvärd, en flera hundra år gammal tradition. Skönheten finns i de japanska svärden och samurajernas dräkter. Jämn timme med start 14:00. Souvenirbutik finns också.

samurajmuseum i tokyo

Här är jag tillsammans med en grupp svenskar på Samurajmuseet och tittar på svärdfäktningen

Stadsvandringen går vidare till stationsområdet och just här, vid de smala gränderna, tar historien sin början vid slutet av Andra världskriget. Under 1940-talet senare del öppnade här på västra sidan av stationen Shinjuku, 30-40 enkla stånd eller skjul som sålde allt möjligt.

 

Och här kommer vi, för att uppleva känslan i dessa omtalade Tokyogränder där dofterna från matstånden troligen är starkare nu än tidigare. Det ser i stort sett lika dant ut nu som på 40-talet.

Cirka klockan sex är vi i Omoide Yokocho

"The Memory Lane" (Omoide Yokocho) har ett femtiotal små mathak, sida vid sida. Med bra minne för vad kunderna beställer, serverar personalen mat i all enkelhet men med kvalitet. Roligt, informellt som vi japaner tycker om och gästerna är klädda i kostym lika gärna som i kortbyxor.

Två svenska kvinnor i gränderna i Tokyo

Omoide Yokocho heter området med minimala matställen där maten håller bra klass.
Här är jag tillsammans med Anne och Helena. (Klicka och se film med andra svenska gäster.)

Här serveras izakaya-mat (kyckling på grillspett och liknande). Vill du stanna här och nu går det bra, men min plan är att vi fortsätter "rakt igenom" och vidare till Golden-Gai, där 200 barer ligger packade som sardiner. Absolut en chans att uppleva Tokyos nattliv som det var förr. Två populära områden som till sin natur liknar varandra. Omkring halv 7, avslutar vi dagen.

 

Rökning är tillåten, men rök inte när du går omkring i trängseln.

Tips: Vi japaner delar inte på notan framför kassan eller medan vi är kvar inne i en servering.

 

Anne & Helena

följde mig på en eftermiddagstur genom Shinjuku.

 

Förläng dagen medan vi går genom stan

Om du vill att jag följer med dig till båda ställena runt stationen för att äta och dricka, så får du höra med mig om jag är ledig. Vi hinner till både Golden Gai och Omide Yokocho. Självklart hjälper jag dig beställa och tolkar förstås om du börjar prata med någon.

 

Priset för förlängd tid (trots att det är kväll) är ungefär detsamma som under eftermiddagen eftersom du får en kostnad även för min mat och dryck. Något speciellt program ingår inte.

 

14:00-18:30 Pris för gruppen

Personer Pris kr Efter turen per påbörjad halvtimma
1-2 2 900 350 kr
3-5 3 300 400 kr
6-10 4 300 490 kr

Moms tillkommer.

Guidens resor ingår i priserna.

Priserna kan ändras beroende på växelkursen SEK-JPY.

 

Omkostnader du har

Mat & dryck för guiden när du stannar till och äter vid Omide Yokocho eller Golden Gai och vill ha henne med.

Ta helst med dig mynt och sedlar den här dagen. Ofta bra med 10 000 - 20 000 yen i kontanter i fickan.

 

Kasumi som är guide Tokyo

Shinjuku - 新宿

Kom med mig till det mycket omväxlande Shinjuku. Jag talar engelska (förlåt, ingen svenska) men lovar att göra bra ifrån mig så du får en fin eftermiddag.

Mejla om Shinjuku-turen

Fler guidade turer i Tokyo med Kasumi

Charmiga Kamakura

Tåg från Tokyo station 55 minuter till Kamakura. Där åker du med ett speciellt tåg utefter havet. Besöker en jättebudda och ett tempel för penningtvätt.

Heldag.

Stadspromenad iTokyo centrum

Med tåg och till fots från den magnifika utsikten högt upp i Tokyo Skytree till fashionabla Ginza och vidare till Harajuku.

Heldag.