Körsbärsträden blommade i Tokyo

Sol, blommande körsbärsträd och en mycket god lunch. Nå, inte enbart mat utan även en ordetlig promenad i Tokyo och besök hos några sevärdheter med Kasumi som guide.

Tokyo på åtta timmar

Familjen Landström kom till oss i Tokyo för sin vårsemester. För att titta på Tokyo och äta god japansk mat. Tur hade vi också med strålande sol och blommande körsbärsträd. Och jag, Kasumi, som var deras guide fick vara med dem hela denna härliga dag.Svensk familj på semester i Tokyo

Familjen Landström en aprildag i Tokyo

 

Träffade hela sällskapet på deras hotell och vi började med att ta tåget till Asakusa. Passade då på att berätta lite om Tokyos tåg, som rusningstrafiken, de speciella vagnarna för kvinnorna och att det är förbjudet att prata i mobilen på tåget.

Yoyogi Park

park i tokyo med karpar i bäcken

 

Även i Yoyogi Park kunde vi se folk som festade och titta på körsbärsblommorna.

Innan vi promenerade vidare till Shibuya och Harajuku, åt vi en fantastiskt god lunch i Ginza. Underbara, klassiska japanska maträtter som familjen uppskattade mycket.

övergpngsställer i shibuya tokyo

Antagligen det mest använda övergångsstället i Japan finns här i Shibuya.

 

Meiji Shrine promenerade vi till, men eftersom vi hade så mycket att titta på kom vi fram för sent för att se något brudpar. Det är alltid vigsel i Meiji Shrine på söndagar. Vi hann med mycket annat också under våra åtta timmar tillsammans denna härliga vårdag.

 

Eftersom det vi var ute en söndag, var det mycket folk i farten. Vissa tog det riktigt lugnt och på ett par ställen kom vi fram till platser där folk satt med sina picknickkorgar och åt och drack under de blommande träden. En årligen återkommande tradition i Japan där vi uppskattar dessa sköra blommor så mycket.

 

En utomordetligt trevligt dag i sällskap med en mycket trevlig familj.


Text och foton
Kasumi Yokoyama
Japansk-engelsk guide i Tokyo