Kejsarpalatset och mat för sumobrottare

29 grader varmt denna torsdag i Tokyo, i mitten av oktober. Och klar luft. Ann och hennes vänner på promenad genom Tokyo tillsammans med Ulrika som guidade och berättade.

Östra Kejsarträdgården

Sådan lycka, med strålande höstväder, som en svensk högsommardag, när nu Ann och hennes vänner skulle ta en promenad från Tokyo station till Kejsarpalatset.

Tokyo city

Promenaden tar endast 15-20 minuter och den är trevlig. Kontrasterna mellan det modena samhället och det historiska är tydliga i Tokyo, ja alla japanska städer.

 

Alla fick tid att fotografera och läska sig i värmen medan vi i lugn takt närmade oss parken som var vårt första mål.Vakttorn kejsarträdgården i Tokyo

Kejsarpalatset i Tokyo med trädgård och vakttorn

Trädgården och Kejsarpalatset ligger mitt i Tokyo. En oas för många som vill koppla av en kort stund under arbetsdagen. Det är gratis entré till parken och många tokyobor passade på att ta en promenad en vacker dag som den här.

 

"Tack vare vänligt bemötande av Japanporten kom vi i kontakt med vår guide. Ulrika var en väldigt personlig guide och bjöd på sig själv. Samtidigt Ulrika gick runt med oss och visade fantastiska platser, berättade hon om hur skolan, familjelivet och vardagen fungerade i Japan. Hon introducerade oss också i det Japanska köket. Tack för att vi fick en fin start på resan som skapade en trygghet för oss när vi åkte vidare med Shinkansen till Kyoto o Hiroshima."

Hasse Kicki Christer Lars Ann

Svenska sumobrottare

Så vitt vi vet finns det inga svenskar som sysslar med sumo på riktigt. Däremot kan du åka till Ryogoku, området där sumobrottarna håller till. Den här dagen syntes förstås inga till.

På staionen, där vi steg av, är spåren desto tydligare med foton och handavtryck av kända sumobrottare. Däremot kunde vi äta sumomat, som Chanko-nabe (gryta) som alla brottare äter.

Svenskar äter likadan mat som sumobrottare

Mat för sumobrottare passar även en skånsk mage.

Sedan kan man ju alltid låtsas man väger 200 kg och är rysligt stark. Däremot får inte kvinnor stiga upp i ringen.

Svenskar som provar att brottas i en sumoring.

Efter mat för sumobrottare passar förstås ett pass i ringen.

Efter denna upplevelse åkte vi till Tokyo Sky Tree. Lyckligtvis var det inte så mycket trängsel, så vi kunde snabbt åka upp till 350 meters höjd. Gruppen valde att inte åka högre.

 

Efter den guidade rundturen i Tokyo lämnade Ulrika gruppen, med tips om andra aktiviteter eftersom Ann, Lars, Christer, Kicki och Hasse stannade fler dagar i Tokyo.

___

En familj som Kasumi guidade Tokyo runt, valde Japan i april.

 

En familj från Norrbotten åkte om våren till Tokyo och firade examen och födelsedag.