Skräddarsydda turer med guide

Skriv till oss! Berätta vad du vill se, höra och göra i Japan – vi riktigt älskar att planera turer.

Guideturer om 4 - 9 timmar

Halvdagar är 4 timmar. Fyra timmar passar fint för en till två aktiviteter där du går på djupet. T.ex. klär dig i kimono, dricker kaffe på ett udda café, promenerar i en speciell stadsdel.

 

Heldagar är 6-9 timmar. Du hinner med 3-6 platser beroende på om du själv deltar eller endast tittar på. Avstånden spelar förstås in. Dina förflyttningar tar tid men går smidigare tillsammans med guiden som hittar, pratar och läser japanska.

 

Har du hört om något eller vet något om Japan och gärna vill uppleva allt på plats? Berätta det för guiden.

Du kan också sätta samman flera aktiviteter (eller föreslå egna) under en dag. Aktiviteterna blir då billigare per timma än om du gör en aktivitet i sänder.

två ungdomar testar samurajsvärd på riktigt Claudia och Daniel håller i riktiga samurajsvärd under ledning av en riktig mästare.

Guiden planerar din dag och ni tillsammans får mycket att prata om ifall du laddar upp med frågor. Tillsammans åker du och guiden i rätt riktning och använder din tid klokt. Köer kan vi dock inte göra något åt.

 

En välplanerad tur går i rätt rikting

Stor-Tokyo är gigantiskt, som Skåne stort faktiskt. Tunnelbanan är i flera våningsplan. Enbart stationen Shinjuku (mitt i Tokyo) slussar 2-3 miljoner passagerare varje dag.

 

Kasumi och vi andra guider vet att sätta ihop dina önskemål till en härlig tur och upplevelse där du rör dig framåt mot nästa stopp och inte springer i cirklar. Med guide har du även en tolk som översätter allt du vill veta. Att förstå är en skön känsla.

 

Dahlén-gruppen var 20 personer som nyttjade våra guider i 6 dagar. Varierande program som passade såväl gammal som ung och med olika intressen. Scheman ändrades även under pågående resa men allt flöt fram som en glittrande vårbäck. Gruppen var också mycket resvan. Se deras skräddarsydda vecka i Kyoto och Tokyo.

 

Skissa din dag och tänk på att japaner gärna går ut på stan

Japanerna älskar att gå ut och göra något under helgerna.

Och de tvekar inte för att stå i kö. Det har hänt även oss när vi vill till en ”måste-aktivitet”. Köerna till Disneyland kan vara 2-3 timmar. Kötid på 30-40 minuter till "berömda" matställen är inte ovanligt. På fotot nedan sitter en familj som köade en timma och det var inte planerat. Men det digitala museet var en upplevelse.

 

digitalt museum tokyo

Mamma, pappa och barnen på Art Digital Museum i Tokyo. Mycket kul!

Populära restauranger som serverar någon speciell maträtt kräver att du bokar bord i förväg. Annat är att utmana ödet i onödan.

 

Dessbättre är japanerna mycket artiga och synnerligen serviceinriktade. De gör vad de kan för att hjälpa dig, liksom våra guider som inget hellre vill än att du får en underbar vistelse i landet.

 

Vad betalar jag för?

Du betalar guidens tid. En tur på 8 timmar tillsammans med dig, är 10-11 timmar för guiden med resor till och från arbetet.

Du betalar för guidning och planeringen av dagen som ibland innebär att t.ex. Ulrika behöver besöka någon speciell plats dagarna innan ni tillsammans ska åka dit.

 

Vidare betalar du för hennes direkta utgifter den dagen, som t.ex. taxi och lunch. Det senare är även av praktiska skäl. Inte kul om ni skulle äta på olika ställen.

När vi skickar dig ett färdigt och av dig accepterat förslag på dagsturen medföljer en specificerad offert där du ser alla kostnader för guiden.

Skriv och berätta

  • vad du mest av allt vi se, göra och äta
  • när du planerar åka till Japan
  • om du reser själv eller med sällskap
  • hur lång tid du behöver guidning

Vi kontaktar dig när vi fått ditt mejl. Därefter gör vi en planering och skickar den till dig med en offert. Där ser du vad dagen kostar och nu får du tid att fundera och förändra.

 

Eller välj våra färdiga guideturer

Föredrar du fasta guideturer som vi planerat, titta då på programmen för våra guideturer i Tokyo, Kyoto, Osaka och Kyoto. Priserna finns på turens presentationssida.

Cirkapriser skräddarsydda turer

Heldagar 6-9 timmar 5 500 - 9 500 kronor.

Halvdagar 4 timmar 3 800 - 5 500 kr.

Ensamresande något lägre pris.

 

I offerten: pris + moms.

Gruppens storlek påverkar priset.

Priset varierar beroende på vad du vill göra.

 

Skriv till oss för en offert.

Välkommen!

Skräddarsy min dag