Skräddarsydda turer med guide

Skriv till oss! Berätta vad du vill se, höra och göra i Japan–vi planerar turen.

Nyttan med en guide

Om du hört något, läst något, sett en film eller någon dokumentär på teve om Japan och gärna vill åka och uppleva allt på plats – berätta det för guiden.

 

Guiden hittar dit du ska, guiden översätter skyltar, frågor du får och frågor du har och guiden har mycket att berätta. Dessutom, guiden ser till att du åker åt rätt håll, i en riktning som använder din korta tid på bästa sätt.

 

Guideturer 4 - 9 timmar

Halvdagar är ca 4 timmar och kortare än så bör du inte beställa. Fyra timmar passar fint för en aktivitet där du går på djupet. T.ex. något museum, promenad i en del av stan, besök på Osakas akvarium.

 

En heldag är 7-9 timmar lång. Du hinner med 3-6 platser. Har du önskemål som "spretar" över t.ex. halva Tokyo, då lär det snarare bli tre besök och nio timmar, än sex besök på sju timmar.

 

Dina förflyttningar tar tid och här har du verkligen nytta av din guide.

 

En välplanerad tur går i rätt rikting

Stor-Tokyo är gigantiskt, som Skåne stort faktiskt. Tunnebanan t.ex. är i flera våningsplan. Enbart stationen Shinjuku (mitt i Tokyo) slussar 2-3 miljoner passagerare varje dag.

 

Våra guider vet att sätta ihop dina önskemål till en härlig tur och upplevelse där du rör dig framåt och inte åker kors och tvärs över stora områden, inte springer i onödan (japaner springer förresten inte). Med guide har du dessutom en tolk som översätter allt du vill veta. Att förstå är en skön känsla.

 

Planera din resa och tänk på ...

Japanerna älskar att gå ut och göra något under helger och tvekar inte för köer. Det har hänt att kunder till oss fått köa en timme eller längre för att komma in på en ”måste-aktivitet”. Att en lördagskväll "bara stiga in" i en restaurang som serverar något speciellt eller har gott renommé kan även det bli en svår nöt att knäcka.

 

Dessbättre är japanerna mycket artiga och synnerligen serviceinriktade. De gör vad de kan för att hjälpa dig, liksom våra guider som inget hellre vill än att du får en underbar vistelse i landet.

 

Det är guidens tid du betalar för. En tur på 8 timmar tillsammans, är 10-11 timmar för henne med dagens resor. Guiden planerar din dag och för det betalar du, liksom för hennes direkta utgifter den dagen. Inga dolda kostnader. Och be gärna guiden om tips för dina kommande dagar.

Skriv och berätta

  • vad du mest av allt vi se, göra och äta
  • när du planerar åka till Japan
  • om du reser själv eller med sällskap
  • hur lång tid du behöver guidning
Vi kontaktar dig

Vi gör en planering och skickar den till dig. Nu får du tid att fundera och förändra din planerade dag.

Priser skräddarsydda turer

Heldag minst 7 timmar ca 5 700 - 9 500 kronor.

Halvdagar (4 timmar) från 4 200 kr.

Från 590 kr/timma om du är ensam.

 

Gruppens storlek påverkar priset.

Priser inklusive moms.

Skräddarsy min dag