Shoguns slott och geishornas Gion på samma dag

Sightseeing i Kyoto under en dag med Tokie och du får mer värde än på egen hand under två, tre dagar. UNESCOS:s världsarv, till Fushimi Inari, genom geishornas Gion och till Shoguns slott och borg. Åtta timmar i Kyoto med Tokie som guide.

Slott och helgedomar

9:30 Start på hotellet

Tokie möter dig vid ditt hotell (eller annan plats du valt).

10:00 Fushimi Inari - helgedom äldre än 1 000 år

Torii-portar i Kyoto som du besöker tillsammans med vår guide.

 

Det är huvudhelgedom för Inari, byggt år 711, och helgedomen är den äldsta och viktigaste av alla 30,000 Inarihelgedomar. Fushimi Inari är känt för sina tiotusentals toriiportar och som vi naturligtvis kommer att gå genom.

11:30 Kiyomizu Tempel

Kiyomizu är ett av de äldsta templen i Kyoto och därifrån har du en underbar vy över hela staden. En fantastisk skådeplats. Finns med på UNESCOS:s lista över världsarv.

12:30 Lunch på Ninenzaka – Sannenzaka

Ninenzaka och Sannenzaka är gator som leder till och från Kiyomizu tempel. Här finns många affärer där du kan köpa traditionella japanska souvenirer. Här finns restauranger och blir en bra plats för vår lunch.

13:30 Yasaka helgedom – Magiska Gion

Yasaka helgedomen (Shrine) är en av de mest kända i Japan. Är även känd för Gion festivalen i augusti, den största festivalen i Kyoto och troligen den mest kända i Japan.

Vi går genom Yasaka till Gion som är en känd stadsdel i Kyoto och där du kan stöta på en geisha.

15:00 Nishiki Marknad

En originell marknad på en lång gata dit kyotobor går och där turister har chansen att äta lokal mat, serverad på gatan. Här hittar du mycket av den mat söm är typisk för Kyoto.

16:00 Nijo Slott - Shoguns borg mot många fiender

porten till shoguns slott i kyoto

Porten till Nijo, Shoguns borg och slott i Kyoto

 

Slottet eller borgen, byggdes 1603 av den förste shogun Ieyasu Tokugawa. Shogunatet (inte kejsaren) regerade under Edo-perioden (1603-1867). I slottet finns det berömda golvet, ett ”ninja golv” eller ”näktergalsgolv” som gnisslar när du går på det. Du kommer inte att klara av att smyga dig ljudlöst fram över dessa fantastiska plankor. Läs mer om Shoguns slott och fästning.

17:30 Dagen slut

Tokie Tanaka kan Kyoto

  • Hon är legitimerad reseledare och guide
  • Kan mycket om Kyoto och om Japan
  • Vill du handla något speciellt, hittar hon
  • Du har någon att fråga om råd
  • Hon möter dig där du bor

Mejla oss och vi skickar dig en offert.

Titta och läs om guidning i Japan och mestadels i Tokyo.

 

tokie

Kyoto är en pärla!

Hej i Sverige! Jag heter Tokie och tar dig gärna runt Kyoto.

Mejla om guidning med Tokie

3 dagar i Osaka med Tokie

Läs mer om roliga och annorlunda dagsutflykter tillsammans med henne som guide och tolk.

Res Japan runt med Tokie

Vill du och kanske dina vänner satsa på att ha en guide och reseledare med er till flera olika orter, då är Tokie ett perfekt val. Glad, trevlig och mycket kunnig.

 

Tokie Tanaka är licensierad reseledare och guide i Japan. Hon reser landet runt med gäster som kommer från en stor del av världen.

Nu råkar det vara så att hon talar, som hon säger själv, "hygglig svenska" och naturligtvis engelska. Tokie har nämligen studerat svenska på universitet.

Läs mer om Tokie som reseledare.