Kyoto guidetur
En dag i livet: Shoguns borg och geishornas Gion

Kyoto är kulturhuvudstaden i Japan. Portarna Fushimi Inari är fler än du kan ana, Kiyomizutemplet är makalöst och utsikten strålande. 9:30-17:30 med Tokie som svensktalande guide i Kyoto.

9:30 kommer jag till ditt hotell. Vi kan ses på stan också om du vill.

Portarna är 1 300 år gamla

Torii-portar i Kyoto som du besöker tillsammans med vår guide.

Huvudhelgedom för Inari, byggt år 711, är den äldsta och viktigaste av alla 30 000 Inarihelgedomar. Fushimi Inari är känt för sina tiotusentals toriiportar och som vi naturligtvis kommer att gå genom.

11:30 Kiyomizu glömmer du aldrig

Kiyomizu, templet med det rena och ädla vattnet, är ett av de äldsta templen i Kyoto. Uppifrån berget får du en underbar vy och du ser Kyoto i fjärran. En fantastisk skådeplats! Stora hallen och verandan är byggd utan att använda spik. Templet har eget vattenfall!

Tempel i KyotoKiyomizuterassen en vacker höstdag.
12:30 Lunch på Ninenzaka – Sannenzaka

Ninenzaka och Sannenzaka är gatorna som leder oss från templet. Här köper du traditionella japanska souvenirer om du är på jakt efter sådana. Dessutom en utmärkt plats för vår lunch.

13:30 Magiska Gion

Yasaka Shrine är en av de mest kända i Japan. Omtalad även för Gion-festivalen i augusti, den största festivalen i Kyoto och mycket känd i hela Japan.

Vi promenerar genom Yasaka till Gion, stadsdelen med gamla vackra trähus och där du har chansen att träffa en äkta geisha, trippandes glidandes fram i sin mycket vackra kimono. Oäkta geishor? Jo, besökare som hyrt en kimono för att uppleva känslan.

15:00 Smaka på lokal mat på Nishiki marknad

En originell marknad dit Kyotobor går och där du har möjligheten att äta lokal mat, serverad på gatan. Här hittar du mycket av maten som är typisk för Kyoto.

16:00 Nijojo - Shoguns skydd mot fienderna

porten till shoguns slott i kyoto

Porten till Nijo, Shoguns borg och slott i Kyoto

Shogun, generalernas general, överbefälhavaren. Titeln togs i bruk under den klassiska Heian-eran. Borgen byggdes 1603 av Shogun Ieyasu Tokugawa. Shogunatet Tokugawa (alltså inte kejsaren) regerade under Edo-perioden 1603-1867. I borgen finns det berömda näktergalsgolvet som "piper" när du smyger dig in ... och livvakterna kastar sig över dig. Läs mer om Shoguns fästning.

Cirka 17:30 är dagen över

 

Den här dagen besöker vi några av de äldsta och absolut mest kända platserna i Kyoto och avslutar med Shoguns borg. Shogun, regenten, överbefälhavaren som var samurajernas härförare.

"Vi hade härliga timmar med Tokie! Vi hann se både Nijojo och gå runt i Gion. Helt perfekt eftersom hon vet exakt var man ska gå. Vi är jättenöjda!"

Malin

 

9:30-17:30 Pris för gruppen

Priserna inkluderar moms samt guidens arbete och resor

Personer Pris kr Efter turens slut / påbörjad halvtimma
1-2 6 900 250/320 kr
3-6 7 900 +360 kr
7-10 9 200 +400 kr

Tillkommer: dina inträden och transporter (ta med mynt och sedlar).

Inträden: Kiyomizu 400 yen, Nijo-jo 620 yen + 410 yen för själva slottet.

Övriga omkostnader: guidens lunch.

 

Förlänga dagen till kvällen

Kvällstid innebär att ni går till restaurang och äter. Då betalar du mat och dryck även för Tokie och av den orsaken är timkostnaden lägre än under dagen fastän det är övertid och kväll. Prata med guiden om kvällen. Ingen planering i förväg ingår. 250-400 kr/påbörjad halvtimma + middag för guiden.

 

Guide i Kyoto med Japanporten

Kyoto är en pärla!

Hej! Jag heter Tokie. Den här turen är laddad med Kyotos bästa. Spännande och vackert. Äta hinner vi också med.

Mejla om guidetur i Kyoto

Jag har en sida där du hittar mina guidade turer och aktiviteter och lite text om mig själv.